Üdvözletem!
Ezzel egy kicsit vitatkoznék, de inkább nem teszem, mert ahány ház annyi
szokás...
Már elég régen pirítottam tökmagot, de azért valamennyire emlékszem a
hogyanjára...
Valahogy így:
Kiballagsz az udvarra(mert ugyebár ilyenkor a tök már kukoricaszárral be
van takarva), előveszel egy vagy két méretes tököt, kettévágod
kisbaltával...
A kettévágott tökben kézzel addig kavargatod a magot amíg az teljesen külön
nem válik az egyéb összetevőktől. Ez kissé nyálkás, sikamlós művelet, de
a
szappan meg a víz majd megoldja a problémát...
Miután a mag elkülönült, azt beleszeded a tepsibe amit magaddal vittél.
Ha
keveselled, pótold egy másik tökből, de ne legyen túl vastagon...
Rakd be a sütőbe, (a hőmérsékletre nem emlékszem de szerintem mehet 150
fok
felett is)
Figyeld, egyszer kétszer kavargasd meg... Ha szép barnásra pirult vedd
ki
a
sütőből, most szenteld meg egy kicsi vízzel, majd takard le kb. öt percere
egy konyharuhával. (ha ezt kihagyod nem tudod rendesen megtörni a magot)
Jó tökmagolást kívánok!
(Konyhai) villanysütővel 150°C-on, figyelve a szotyit,
> tömagot hasonlót tudsz csinálni.
> Előtte meg kell nedvesíteni.
> Esetleg ha van kemencéd még jobb!
> --
> Bye: csutak - Visit me : http://csutak.freeweb.hu
> - Have fun, enjoy Linux! -
>
>
>
|