Sziasztok !
Igazabol a fozesnel inkabb csak a "felhsznaloi oldalrol" :-)
jeleskedem, de neha nagyon jolesik elkesziteni (vagy epp kiprobalni)
valamit. Igy tortent ez a multkorjaban is.
Tudasom szintjehez igazitva, egy tojasrantottaval igyekeztem
remekelni. :-) Mar elokeszitettem (majdnem) mindent (legfokepp pedig
a hasikamat :-), mikor ra kellett jonnom, hogy nincs hagyma.
(Zoldsegeshez meg mar keso.) Szoval, ez lett belole, azota mar
parszor meg is ismeteltem, es nekem teszik:
(2-3 szelet szalonna, 2-3 nagyobb feherpaprika, 4 tojas, torottbors,
oregano, so) Szalonna kockara, serpenyobe, finoman kiolvasztani,
bele a karikara vagott paprika (ha johet, csipos is keves) fedo alatt
parolni, kevergetve, ugy, hogy kozben kicsit meg is piruljon egy
resze (finomabb ize legyen). Innen jon az ujitas, a fuszerezes:
keshegynyi torottbors + nagyon kis csipetnyi oregano (sokat ne, mert
"fenyofa-izu" lesz). Utana hozza a tojas (osszekeverve, sozva), mint
rendesen, es megsutni. (Esetleg 1 paradicsomot is elbir a paprikaval
egyutt.)
Mit szoltok hozza ? Letezik ilyen etel, vagy csak en kutyultam ossze
? (Egyaltalan, ilyen keves fuszer valtoztat-e valojaban az izen ?
Nekem ugy tunt, kiemeli a paprikat.)
norbi
|