Kedves Otthonosok!
Ime a madartej receptje ahogy en szoktam csinalni nekunk es vendegeimnek
izleni szokot.
Madartej
--------
Hozzavalok:
2 liter tej
5 db tojas
4 evokanal cukor
2 evokanal retesliszt
10 g vaniliascukor
1,5 liter tejet felteszunk foni. Legjobb erre a celra egy dupla falu
tejforralo. Kozben az 5 tojast szetvalasztjuk, a feherjet 1 kanal cukorral
kemeny habba verjuk. A sargajat 2 kanal retesliszttel es 3 kanal cukorral
osszekeverjuk es utana kb 2 dl hideg tejjel csomo mentesre keverjuk. Ha a
tej forr akkor a feherjebol keszult habot kanallal, belerakosgatjuk a tejbe
es megfozzuk. Kb. 1,5-2 perc az egyik oldal utana megforditjuk es kb 1-1,5
perc a masik oldal. Egyszerre tobb darabot is rakhatunk a tejbe de vigyazni
kell mert megnovekszik fozes kozben. Amikor a madar megfott kiszedjuk egy
talra. Ha keszen vannak a madarak,a tejbe beleontjuk az elokeszitett
sargajat es a maradek tejet. Addig fozzuk mig nem kezd surusodni, kb. 10-15
perc, kozben kevergetni kell, hogy le ne egjen. Amikor mar kezd surusodni
bele tesszuk a zacsko vanilias cukrot es osszekeverjuk. Egy nagy talba
ontjuk a tetejere tesszuk a habokat. Meghutjuk es talaljuk. Mi szoktuk
melegen is enni,de igazan hidegen a legfinonabb.
Udvozlettel Kellemes Karacsonyi Unnepeket Kivanok.
Gulyasne Fulop Hajnalka
|