Sziasztok Konyhasok!
> Felado : [Hungary]
> Temakor: fondue ( 35 sor )
Monika!
Az igazan profi hozzaszolasodhoz nem sokat lehet hozzatenni! Koszonom!
Csak annyit emlitenek meg, hogy ha valaki tervezi Fondue keszlet
beszerzeset, gyozodjon meg rola, hogy az edeny jo hovezeto anyagbol legyen.
A forro zsiradekba helyezett husfalatok ugyanis elegge lehutik annak
hofokat es fontos, hogy minel gyorsabban ujra felhevuljon.
Van egy orokolt osregi keszletunk, ahol az edeny ezustbol van (a nyele rez)
ez gond nelkul kiszolgal hat szemelyt is, de a masik, zomancozott edeny
negy szemelynel tobbet nem tud kiszolgalni, mert nem tudja a zsiradek
hofokat a kivant homersekleten tartani, ha tobb hideg hus van benne.
Ma mar kaphato elektromos is, ahol ez a problema nem all fenn.
A megmarado vegyes husokbol (mert mindig marad meg) egyszeruen vegyes
porkoltet keszitunk. Jol megfer egyutt a labasban a diszno, a marha es a
pulyka, vagy egyeb szarnyas husa.
> Felado : [International]
> Temakor: Re: meg mindig bogyok, hozza tyukok... ( 44 sor )
> Hamarjaban annyit szeretnek hozzatenni, hogy mi soxor nem zsiradekkal
> hanem jo izes zoldseglevel keszitjuk, foleg ha olyasvalaki van koztunk,
> akinek nem jo a sok zsiradek. Ehhez sima zoldseglevest keszitunk, minel
> tobb zoldseggel es leszurjuk. Elonye meg, hogy masnap kituno leveskent
> lehet elfogyasztani akarmilyen belefozott betettel.
>
> A hus melle mindig keszitek par zolsegfelet is, nagyon jo pl. gomba,
> cukkiniszeletek, porehagyma karikara vagva.
Emilia!
Pompas otlet! Meg soha nem hallottam, de ki fogjuk probalni az biztos!
Mindenkinek jo etvagyat kivan:
Misi
|
Kedves Szundi, kedves konyhások!
Boldogan küldök egy nagyon egyszerű palacsinta receptet, én Finnországban
tanultam és működik (a magyar túl bonyolult, szóda, pihentetés stb).
Csak egy ilyen mérőpohár kell hozzá.
Hozzávalók:
2,5 dl tej
1 dl (!) liszt
2 tojás
csipetnyi só
Jól összekevered, ha van habverőd azzal, és már sütheted is. Ez kb. 8
palacsintára elég, persze attól függ, hogy milyen vastagra sütöd őket.
Ha többet szeretnél csinálni, értelemszerűen minden hozzávalót duplán veszel.
Sziasztok:
Zsuzsa
|