Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 195
Copyright (C) HIX
1999-05-07
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Megint mindenfele es folosleges sorok nelkul (mind)  68 sor     (cikkei)
2 MAGAN! (mind)  8 sor     (cikkei)
3 Svajci karaj... (mind)  25 sor     (cikkei)
4 vagodeszka (mind)  7 sor     (cikkei)
5 bodza (mind)  14 sor     (cikkei)
6 Samukatol (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - Megint mindenfele es folosleges sorok nelkul (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv minden Fozocskezonek!

Agi! (cj6345 stb)

A recepted ugyanaz, amit regebben egy bizonyos sutoformaval lehetett
kisutni? Vagyis a sajtosropogosrol van szo?

Mas:

Most akkor Martini vagy Chinzano?

Roppant erdekes az egyfolytaban valtozo recept es nalam az eddig kozolt 
keverekek
az utobbinak felelnek meg, mennyisegektol fuggetlenul is.

A Martini receptem viszont igy hangzik:

10 dkg cukorbol es 1 1/2 dl vizbol keszult szirup, 1 l feherbor, 2 dl 40% 
- os alkohol,
1 db tripli - sec aroma, izles szerint citromle.

Masnap mar teljesen jo, de nehany nap erleles nem art neki.

A szirup mennyisegetol fuggoen felszaraz ill szaraz Martinit is 
keszithetunk.
Az utobbiba nem is szabad szirupot onteni.


Valaki erdeklodott bogracsban keszitheto, nem hagyomanyos etelekrol.

Hortobagyi pasztoretel avagy slambuc:

Minimum 2 tojasbol gyurt teszta, kinyujtva, megszaritva es kezzel nem tul 
aprora 
osszetorve./Ezt a fajta szaritott tesztat az asszonyok elore "gyartottak" 
es bepakoltak
a csikos, gulyas, pasztor ferjemuramnak a tarisznyaba./

4 szemelyre:

!0 dkg apro kockakra vagott, fustolt szalonna, kb 3 mareknyi a tesztabol, 
2 db krumpli
negybe vagva es aztan nagyon vekony szeletekre szelve, so, -  izles 
szerint,
keves viz.

Csak szabadtuzon finom es eleg sokara keszul el, de nagyon jo es kiados 
kaja.

Eloszor csak a szalonnakockakat piritjuk egy kicsit, majd hozzatesszuk a 
tesztat is es
amikor mar szep holyagos es aranysargaszinu akkor annyi vizet ontunk ra, 
hogy
eppen ellepje. Keverni nem szabad, hanem razogatni kell a fama szerint 77 
- szer, de
ennyire nincs szukseg.
Kozben megsozzuk es ha a teszta mar felig megfott hozzatesszuk a krumplit.

Razogatjuk es menetkozben a teszta aprobb darabokra fog torni. A lenyeg 
az egeszben, hogy az
osszes viz kifojjon es egy aranylag suru kevereket kapjunk.
 
Talalaskor senkinek nem szabad tul sokat szednie,  mert nagyon hamar 
laktat.
Az allaga es a szine furcsanak tunhet, de nem ez szamit, hanem az ize es 
az nagyon finom.

Sziasztok: Edit
+ - MAGAN! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Elnezest, hogy nem konyhai temaban irok.
Ha valaki meg tudna nekem adni Csapo Ida e-mail cimet, kerem kuldje el
nekem.
Esetleg Ida, ha olvasod meg a listat, kerem, hogy jelentkezz!

Udv, Odette
+ - Svajci karaj... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szasztok !
Hozzavalok:
60 dkg serteskaraj
10-10 dkg gepsonka es gomba
15-15 dkg alma es zsemlemorzsa
5 dl feherbor
3 dkg vaj
fel csokor metelohagyma
10 dkg liszt
2 tojas
orolt bors
so
olaj.
A karajt ujjnyi vastagra szeleteljuk, eles, vekony pengeju kessel
a husszeletek oldalat felszurjuk ugy, hogy tolthetoek legyenek.
A gepsonkat kockara vagjuk, es keves vajban atforrositjuk.
Hozzaadjuk a szeletekre vagott gombat, majd a hamozott,
kis kockakra darabolt almat. Megontozzuk a borral es soval,
borssal fuszerezzuk. Addig paroljuk, amig a levet elfovi.
Ekkor belekeverjuk az aprora vagott metelohagymat. Az igy
elkeszitett raguval a husszeleteket megtoltjuk, a nyilast ossze-
tuzzuk, majd a szokasos modon bepanirozzuk. Forro olajban
kisutjuk, vegyes korettel talaljuk. (ollozas)
--
Jo etvagyat.  :-)                       <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
+ - vagodeszka (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok, sajnos a fa vagodeszkank bepeneszesedett alul.
Hogy szedjem le rola?
Az ecet nem hasznalt.
Vagy dobjam ki? Sajnalnam, mert oriasi a deszka, lehet ra pakolni 
is....
Kosz a valaszokat
Szundi
+ - bodza (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Konyhasok!

McMacee bodza uditos receptjerol eszembe jutott, hogy szoktak csinalni
bodza szorpot is. Ebbe csak tobb cukor kell es valami tartositoszer, vagy
van egyeb trukkje is? 
Egy nemet folyoiratban lattam rantott bodzat is. Suru palacsintatesztaba
martjak a viragokat es forro olajban kisutik, porcukorral meghintve
talaljak. Meg nem probaltam, evett mar valaki ilyet? 

Tudtok esetleg jo bodzalelohelyeket Bp kornyeken?? Sajnos en foleg utmenti
lelohelyeket ismerek, olmozott bodzaszorpot pedig nincs kedvem kesziteni :-))

Sziasztok,
Zita
+ - Samukatol (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Visszatertem halo poraimbol....

tuleltem.... egy het korhaz utan itthon vagyok.
Volt egy koszoruer eldugulasbol szarmazo infarktusom,
kateteresen kinyitottak az eret, most nagyjabol rendben vagyok 
es pihengetek...
Igyekszem bekapcsolodni, sajnos, inkabb csak elmeletileg, mert
fozocskezni egy darabig nem fogok, meg a legjobb dolgoktol el
vagyok tiltva..... :-(((

Samuka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS