Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 260
Copyright (C) HIX
1999-07-23
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 befozes (mind)  5 sor     (cikkei)
2 sajtleves+citrompuding+retegelt salata+brigaderos (mind)  98 sor     (cikkei)
3 re:befotes uveg (mind)  7 sor     (cikkei)
4 Chillis BAB - Finom - I like it! (mind)  49 sor     (cikkei)

+ - befozes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali!

merre lelheto fol helyileg az a rettento sok uveg?

Garfy
+ - sajtleves+citrompuding+retegelt salata+brigaderos (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Aki olvassa az Otthont is, az tudja, hogy az tortent, hogy 
egy nagy adag receptet kaptunk Estee segitsegevel Hajnitol. 
Tobbek kerese volt, hogy ezek a receptek keruljenek bele a 
Konyhaba is, mert az Otthonban elvesz a sok egyeb iras 
kozott, itt pedig megmarad, mivel az Otthont nem orzi 
mindenki es nehezebb is benne a visszakereses. Meg itt most 
eleg uresseg is van, elfernek.

Szoval magamra vettem  a feladatot es darabokban lekozlom 
itt Hajni receptjeit. Ha megse tegyem rogton szoljatok. 

Jo fozocsket!

Sajtleves

Keszits rantast vajbol es lisztbol (kb. ket evokanal vaj, 
es amennyi lisztet felvesz. Mikor szep vilagos, ontsd fel 
vizzel (kb. 3 dl)
Forrald fel, es keverj el benne 10dkg kremsajtot,amig 
homogen nem lesz az egesz.A lobogo le'be keverj bele 
negyfele sajtot reszelve, fontos, hogy az egyik parmezan 
legyen.(En a fustolt sajtot sem szoktam kihagyni) + 
majorannat izles szerint. Forrald addig,mig az egesz 
homogen es kremszeru lesz, ekkor 1 dl tejszint es 1dl 
tejfolt keverj hozza, majd az elso fellobbanas utan oltsd 
el a tuzet alatta, es kesz. A sajtokbol kb.4-szer 10 dkg 
kell, de en sosem mericskelem, csak ugy erzessel szorom 
bele a sajtokat.


Citrompuding

2/3 pohar cukor - 1/4 pohar (cup) liszt - csipetnyi so - 1 
evokanal reszelt citromhej - 2 evokanal citromle - 1 e.k. 
olvasztott margarin - 3 tojassargaja - 2,5 dl sima joghurt 
- 1/2 pohar tej - 3 tojasfeherje - es a lime - ha tetszik

1. Melegitsd elo a sutot 350 F-re. Kozben egy edenyben 
keverd ossze a cukrot, lisztet, sot. Add hozza a 
citromhejat, citromlet es a margarint.
2. Egy masik edenybe habverovel keverd el a tojassargajat a 
joghurttal es a tejjel. Add a citromkeverekhez.
3. Verd fel a tojasfeherjet, ontsd azt is a citromkev.-hez. 
Az egesz kevereket ontsd egy kb. 20x20x5 cm-es sutoedenybe. 
Ezt az edenyt helyezd egy nagyobb edenybe, amibe 2 cm 
magasan forro viz all.
4. Susd a megadott hofokon ~40 percig. Diszitsd lime 
szeletekkel. 
Melegen talalando.


Retegelt salata (Schichtsalat)

1 kis uveg zellersalata * (Kis uveg = kb. 200 - 250 ml) - 6 
szelet fott sonka - 6 kemeny tojas - 1 kis doboz kukorica - 
1 kis doboz ananasz - 2 szal porehagyma - 1 kis uveg 
Miracel Whip ** - reszelt sajt

Elkeszites: A sonkat, a tojasokat es a hagymat nagyon 
aprora osszevagjuk, es a hozzavalokat a MEGADOTT SORRENDBEN 
egymasra retegeljuk (eleg sok lesz, nagyobb tal kell 
hozza). Semmilyen fuszer nem kell bele, de egy egesz napot 
huvos helyen allnia kell, hogy osszeerjen.

* Nagyon aprora vagott zeller klasszikus, (enyhen) ecetes, 
cukros leben.
** Konnyu (light) majonezes dressing, biztosan mindenutt 
van hasonlo, de hazilag is elkeszitheto.

Brigaderos

A brazilok kedvence, a Brigaderos, ami tulajdonkeppen kicsi 
golyo csokibol. De lehet az alapmasszat hasznalni piskota 
megkenesere is.

Elkeszitese:
Ket evokanal margarint felolvasztunk egy edenykeben, 
beleontunk 1 doboz suritett, cukrozott tejet, elkeverjuk kb 
1 evokanal kakaoval. (Lehet varialni is, pl kakao helyett 
kokuszt teszunk bele.) Lassu tuzon addig kevergetjuk, amig 
"meg nem latjuk az edeny aljat". (Ez nem azt jelenti, hogy 
mar majdnem szilard, mert az en elso probalkozasom 
alkalmaval sikerult teljesen elfozni, es ugy sem volt jo. 
Egyedul kellett megennem. :-)). Azota mikrozom, ami ugy nez 
ki, hogy 1 perc, megkavarom, 1 perc, megkavarom, fel perc. 
) Hagyom kihulni, majd a folyamat meggyorsitasa erdekeben 
egy kicsit berakom a melyhutobe. Ha kihult, margarinos 
kezzel kis gomboket formalok es meghomporgetem 
csokidaraban.(Itt kovetkezik a masik varialhato 
resz,barmiben meghomporgethetitek, amit szerettek es 
gondoljatok,illik a csokigolyohoz. )Ha esetleg tul suru 
lenne, es nem lehet formazni, egy kis margarint kell 
hozzaadni es kicsit megmelegiteni.(Lehet fagyasztani is.)

Byte,
Krisztina
+ - re:befotes uveg (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Martha!
Nem tudunk rajta segiteni, mindenkinek annyi ures befottes uvege van, 
hogy nem gyozi a szemetbe dobni!
(Nem vicc, az Uncle Bean-tol kezdve a zoldborsoig mindent befottes 
uvegben kapsz)

Bela
+ - Chillis BAB - Finom - I like it! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hi !

Chilis BAB Ferenc m=F3dra
4 szem=E9lyre

Hozz=E1val=F3k

	1	db	nagy fej v=F6r=F6shagyma
	2-3	db	gerezd fokhagyma
	1	db	nem er=F5s paprika
	50	dkg	dar=E1lt marhah=FAs
	2	db	chili paprika
	85	dkg	h=E1mozott paradicsom - konzerv is lehet (pomerado)
	1-2		k=E1v=E9s kan=E1l oregano
	50	dkg	v=F6r=F6s bab - konzerv is lehet

	F=FBszerek =EDzl=E9s szerint
	S=F3, bors, cayenne bors, tabasco m=E1rt=E1s, majoranna

A babot be kell =E1ztatni kb. 10-12 =F3r=E1val kor=E1bban. /Bors-os =
=E9s er=F5s paprik=E1s
l=E9 a nyer=F5. / a babot kukt=E1ban kb. 1/2 =F3r=E1t f=F5zz=FCk az =
=E1ztat=F3 l=E9ben. A
hagym=E1t =E9s a z=F6ldpaprik=E1t felv=E1gjuk eg=E9szen kicsire, ak=E1r =
turmixal is lehet.
Az olajban megdinsztelj=FCk. Ha van micr=F3nk, akkor el=F5tte =
r=E1seg=EDthet=FCnk egy
kicsit vele. /1-2 perc 700-800 W k=F6z=F6tt./ A h=FAst =
=F6sszekeverj=FCk a
major=E1nn=E1val, s=F3val, borssal =E9s az oregan=F3val. R=E1=F6ntj=FCk =
a dar=E1lt h=FAst =E9s
megpir=EDtjuk. R=E1=F6ntj=FCk a babot, j=F3l megkeverj=FCk, =E9s 5-10 =
percig f=F5zz=FCk, majd
j=F6het a paradicsom =E9s lass=FA t=FBz=F6n /k=E9t - h=E1rom =
al=E1t=E9ttel / addig f=F5zz=FCk,
am=EDg a bab puha nem lesz. Ha puha a bab, akkor belekeverj=FCk a chili
paprik=E1t.

- Nem Rekl=E1m -- Nem Rekl=E1m -- Nem Rekl=E1m -- Nem Rekl=E1m -- Nem =
Rekl=E1m -- Nem
Rekl=E1m -- Nem Rekl=E1m -
A hozz=E1val=F3kat legegyszer=FBbben a V=E1s=E1rcsarnokban lehet =
beszerezni.
/Szabads=E1gh=EDd pesti h=EDdf=F5je. / Alagsorban a folyos=F3 =
k=F6zep=E9n az =C1zsia Bt-n=E9l.

J=F3 =E9tv=E1gyat.

Ferenc

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS