1. |
Mogyoros-meggyes felfujt... (mind) |
20 sor |
(cikkei) |
2. |
Tejfolos babfozelek... (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
3. |
re:tejbegriz (mind) |
5 sor |
(cikkei) |
4. |
Kavezas (mind) |
17 sor |
(cikkei) |
5. |
RERE:sajt (mind) |
13 sor |
(cikkei) |
6. |
csak egy (mind) |
8 sor |
(cikkei) |
7. |
Re: ginseng tea (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
8. |
Szeretnek kozetek tartozni (mind) |
51 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Mogyoros-meggyes felfujt... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hali !
Hozzavalok:
25 dkg meggy
1o-1o dkg kristalycukor es mogyoro
4 tojas
6 dkg buzadara
5-5 dkg vaj es porcukor
1 dl meggylikor
5 dkg vanilias porcukor
fel citrom leve es heja.
A kristalycukrot a tojassargakkal, a citrom reszelt hejaval es
a levevel habosra keverjuk. Beleszorjuk a daralt mogyorot,
a buzadarat, majd hozzakeverjuk a kemeny habba vert
tojasfeherjet es a kimagozott meggyet. Kivajazott, porcukorral
meghintett formaba ontjuk a masszat, letakarjuk, vizfurdobe
allitjuk es kozepes homersekletu sutoben megsutjuk. Talra
boritjuk a felfujtat, megszorjuk vanilias porcukorral es
meggylikorrel meglocsolva talaljuk. (ollózás)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | Tejfolos babfozelek... (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szevasztok !
Hatha valaki maskepp csinalja ! :)
Hozzavalok:
4o dkg feher- vagy tarkabab
o,5 dl olaj
6 dkg liszt
5 dkg voroshagyma
2 db baberlevel
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejfol
o,2 dl ecet
pirospaprika
so.
A beaztatott babot hideg vizbe teve felforraljuk. Soval,
baberlevellel izesitjuk. Fedo alatt puhara fozzuk. Az olajbol es a
lisztbol vilagos rantast keszitunk, amelyben finomra vagott
voroshagymat, fokhagymat is piritunk, majd belekeverjuk a
pirospaprikat. A rantast hideg vizzel simara keverjuk es a
fozeleket besuritjuk. Hozzakeverjuk a tejfolt, ecettel enyhen
savanykasra izesitjuk es jol osszeforraljuk. (ollozas)
--
Jo etvagyat. :-) <<<<<<<<<> Udv.: csl <>>>>>>>>>
|
+ - | re:tejbegriz (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
gyermekkorom szulinapi tortaja:
Tejbegriz kemenyre fozve, vekonyra szeletelve, koze vekony retegben befott,
leontve malnaszorppel. Neha nem is kertem ra gyertyat :-)
kIVANcsi
ui. A csokitortat nem szerettem.
|
+ - | Kavezas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Hali!
A kave ugyhoz szeretnek hozzaszolni.
Egy csaladtagom evekkel ezelott annyira kavefuggo volt, hogy ha
nem itta meg idoben a kavejat fejfajastol kezdve minden baja volt.
Mar napi 5, --7 duplanal tartott, amikor orvosi tanacsra hirtelen abba
kellett hagynia a kavezast. Az orvos azt tanacsolta, hogy az atmeneti
idoben kave helyett igyon colat. Vett egy rekesz colat, mire az
elfogyott, leszokott a kaverol. Azota sem kavezik, a colat sem
issza es ugyanolyan elenk, mint azelott.
A colanak is van bizonyos koffein tartalma, de egy kavescsesze colanak
lenyegesen kevesebb, mint egy eros duplanak. Gondolom ez segitett a
rovid atmeneti idoben.Ezenkivul helyettesitette a kavezassal jaro szertartast,
ugynevezett "potcselekvest" ,aminek elmaradasa legalabb annyira neheziti
a leszokast, mint a kave tenyleges hianya..
En rendszeresen kavezom. Elenkito hatast csak az elso evekben ereztem,
mar regen hozzaszoktam es semmit nem hasznal, ha aluszekony napom van.
Udv: Sida
|
+ - | RERE:sajt (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Valami hiba tortent... :-((( Megismetlem a cikket:
Altalanos informaciokent:
a TURO fogalmat nyugaton nem kulonboztetik meg a sajttol!
Mindent, amit mi turonak nevezunk es felhasznalunk kulonbozo
edessegekbe, sutemenyekbe, ilyen-olyan sajtnak neveznek.
Az emlitett CHEESE CAKE tehat egyszeruen turo torta vagy
turos lepeny es semmivel nem rosszabb, mint a magyar turos
sutemenyek. Ugyanigy a MASCARPONE, amit mi kremturonak
neveznenk.
Samuka
|
+ - | csak egy (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
kerdes:
(lehet hogy kihagytam???)
mi az a tiramisu?
és a cheesecake szerintem is nagyon finom.
sziasztok és elöre is köszi a valasz(oka)t
Agnes
|
+ - | Re: ginseng tea (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Ida irta:
> A ginseng tea valoban jo frissito - magam is tanusithatom. A kezdo azonban
> vigyazzon vele, mert en olyan ekszatikusan feldobott lettem tole, hogy na...
:-
> )
Tudomasom szerint szerelmi bajitalnak is nevezik; igy ertheto, hogy erosen
feldobott! :)) Ha a tobbiek meg akarjak kostolni, nem art, ha szerelmuk
targya is jelen/keznel van... (nem kellene ezt a RANDI-ban kozzetenni?)
Na, a "frissito" eszmecsere utan megyek vissza a tavaszi nagytakaritas
mindennapos tevekenyse'geihez.
Kellemes Husvetot kivanok mindenkinek!
Martha
|
+ - | Szeretnek kozetek tartozni (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok!
Mar jo ideje egyutt eszem, iszom es teazom is veletek. Ugy erzem mar
eljott az en idom is es nekem is sok megosztanivalo otletem es
tapasztalatom van konyhas dolgokban. Remelem befogadtok.
Rogton belevagok a kozepebe:
>Probald ki fahejas porcukorral megszorva. Ugy is finom.
Egy kis vaniliamartas, sodo es a vaniliafagyi is fokozza az elvezeteket.
Kaloriaszegeny valtozatban is.
>>Felado : Csavajda Laszlo
A husos karfiolodat kiprobaltam es az egesz csaladomnak izlett.
Szundinak es Emilianak:
Biztosan mar mindannyian tudjak itt a Konyhaban, de en meg nem, hogy mi
az a tiramisu. Leirna valamelyikotok nekem maganban, hogy milyen etelrol
van szo?
>>Felado : [Hungary]
>A ginseng tea valoban jo frissito - magam is tanusithatom. A kezdo azonban
>vigyazzon vele, mert en olyan ekszatikusan feldobott lettem tole, hogy na...
:-)
Aha, te is fiam Brutus...? En raadasul az afrikai teaval/Tanzania/ is
megjartam eloszor es a hatas fenomenalis volt. Azt hiszem eleg annyi,
hogy tulsagosan is frissek lettunk a nagyobbik lanyommal es alvasrol szo
sem volt aznap ejjel. Persze erosebbre sikerult a kelletenel...:-)
Mar megtanultam az aranyokat es akit erdekel annak szivesen elkuldom az
afrikai tea receptjet, mert merteket tartva sokkal jobb mint a kave es
egy csomo jotekony hatasu fuszert/pl gyombert, szegfuszeget stb/ is
tartalmaz.
Tavaszi faradtsag lekuzdesere es egyebkent is erdemes a mar regen
alkalmazott, jol bevalt, tobbezereves, de valtozatlanul termeszetes
alapanyagu teakat inni, gyogyszerek szedese helyett.
>>Felado : [Austria]
>Toltott pulykamelltekercsek gombas-juhturos toltelekkel paradicsomos martassal
Izgalmasnak tunik es ezt is ki fogom probalni mar csak a kreativitas
miatt is.
Marthanak!
>De van am!!!! Szerintem me'g nem ettel valoban jot, azert nyilatkoztal igy.
Svedorszagban is nagyon nepszeru a leforditva "sajtsutinek" nevezett
desszert es igazan finom. Errefele telen tejszinnel es eperlekvarral,
nyaron viszont friss aprora vagott gyumolcsokkel eszik.
Egyenlore ennyi, mert tul hosszu lesz sziasztok: Edit
|
|