1. |
spanyol krumpli+husok (mind) |
35 sor |
(cikkei) |
2. |
Wok (mind) |
39 sor |
(cikkei) |
3. |
Gyorsan meg egy level (mind) |
92 sor |
(cikkei) |
4. |
csodaedenyek (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: kes, AMC, stb (mind) |
194 sor |
(cikkei) |
6. |
puha-kemeny-puha hus (mind) |
19 sor |
(cikkei) |
|
+ - | spanyol krumpli+husok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Peter irta
>Fontos: A Szemtendrei uti Cora?-ban vettem spanyol hatalmas ujkrumplit.
>300 kiloja. De egy alom. Sajat leveben parolva _kremes_ jellegu lesz a
Ezek szerint semmi koze a spanyol csizmahoz es a spanyolviaszhoz :-)))))
Na de komolyra forditva a szot: szerinted a Wendys-ben ilyenbol
csinalhatjak azokat a toltott krumplikat?? A multkor talaltam regebbi nemet
divatlapokban egesz jo recepteket finom ontetekre, direkt hejaban sult
krumplihoz. Csak meg azt nem tudtam eldonteni, milyen krumpi jo erre a
celra. Szerintem meg gyorsan most kell csinalni, mert a "hamlos"
ujkrumplinak nagyon vekony a heja.
> Aki pedig krumplit vizben foz, az mas galadsagokra is kepes. :-)))))
Szivembol szoltal! :-) Tudod, hany ember nez ram ertetlenul, mikor
hasonlokat mondok?? Szerintem azert, mert csak _ugy_ ettek meg petr.
krumplit.
De be kell vallanom, mikor ujkrumplit parolok keves olajon, vagy odaeg az
alja, vagy kevergetem, akkor meg tort krumpli jellege lesz. Valami
vilagmegvalto otlet???? :-)
--HUSOK
>De slusszt, diot, tarjat, karajt, szuzet csak addig,amig a
>szelet belseje rozsaszinu lesz. Ez gyakorlatilag egy-ket perc.
Es aki nem szereti a ve'res hus latvanyat??
A multkor egyebkent lattam a 3Sat egyik inyenc musoraban egy fozesi
eljarast, "pochieren"-nek neveztek. A koros-korul hirtelen atsutott
szuzpecsenyet fuszerezett husleves szerusegbe tettek es abban "foztek", de
csak kb. 90 C fokon - ahogy mondtak - mert igy jobb lesz az ize. A belseje
igy is rozsaszin maradt, de _nem ve'res_. Van erre valami magyar kifejezes?
Ciao
Zita
|
+ - | Wok (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Dolgozatirattatasi maniajuk van a tanaroknak, de most muszaj egy kicsit
konyhaznom piheneskeppen az ujabb harom elott.
Wok:
Mindenfele tipus felmerult, kiveve a teflonos valtozatot. Az osszes
villanytuzhelyesnek ezt a fajtat ajanlom es ennel minden forditva
mukodik. Azaz minimalis zsiradek, alacsony hofok. A kaja nagyon finom es
gyorsan el is keszul meglepo modon. Az edeny kivaloan alkalmas fank es
langos sutesere is miutan magasfalu es sok olaj belefer, mert ezekhez az
kell. Fedo is, racs is/csopogtetni/ van hozza, meg fabol keszult
"szerszamok" is.
Egy recept is 4 szemelyre:
1 evokanal kinai szoja/folyekony/, 1 teaskanal orolt gyomber, 1/2
teaskanal orolt bors. 40 dkg serteshus, 2 kozepes fej voroshagyma, 1
piros, 1 sarga es 1 zold szinu paprika, 1 teaskanal
szezammagolaj/etolajjal is helyettesitheto/, 1 db tyukhusleveskocka 2,5
dl vizzel felfozve/ furcsan hangzik, de osszejonnek az izek/, 3 evokanal
hoisin vagy chiliszosz, 1 evokanal rizsliszt/lehet rendes liszt is/.
A szojat, a gyombert es a borsot osszekeverjuk egy talban es hozzatesszuk
a csikokra vagott hust. Jol osszekeverjuk es 15 percre a hutobe tesszuk.
Kozben felapritjuk a hagymakat es felbevagva, kicsumazva felszeleteljuk a
paprikakat.
A wok edenyben felforrositjuk/villanytuzhelyen max 3 -as fokozaton/ a
zsiradekot es beledobjuk a hagymat es a paprikaszeleteket. Allandoan
forgatva 5 percig sutjuk az egeszet es ezutan hozzatesszuk a
kicsopogtetett hust. Fedo alatt tovabb sutjuk a kevereket amig a hus at
nem sul. Ekozben osszekeverjuk a tyukhusleveslet a liszttel es a
szosszal, majd hozzaontjuk a tobbihez. Ahogy egy picit is besurusodott
mar kesz es azonnal talaljuk fott rizzsel. / Az egesz kb 1/2 oraig tart,
hiszen a rizst elore is feltehetjuk foni./
Ha nincs kedvunk rizst fozni, kenyerrel is finom es jot lehet tunkolni a
szaftjabol.
Udv mindenkinek: Edit
|
+ - | Gyorsan meg egy level (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udv az osszes Konyhasnak!
Most szemelyekre bontva irok, de eloszor helyesbitessel kell kezdenem.
Az oregano nem kakukfu, hanem szurokfu magyarul, bocs./a lasagne kapcsan
merult fel/
Vica!
Remelem sikerult valodi fustolt sonkat szerezned husvetra.
Afonya!
Teljesen szuksegtelen pl AMC edenyekre beruhazni, amig a sima
rozsdamentesek is
ugyanolyan jol szuperalnak joval olcsobban. Meg azt is mondhatnam
harmincevi
fozocske utan, hogy az etelek ize az elkeszites modjatol fugg es egy sima
zomancos edenyben is
nagyon jo kajakat lehet fozni. OK, a reklamok arra iranyulnak, hogy
lehetoleg mindent vegyunk
meg. A sogornom megvette az egesz csomagot es egyfolytaban szidja.
Nyaranta en is ezekben
foztem naluk es ezert mondom azt, hogy nem attol lesz jobb az etel, mert
eppen most ezek az edenyek a divatos statuszszimbolumok.
Peter!
Igazad van, a legtobb serteshus hamar megpuhul, a csirke is. A marhahust
viszont nem lehet
par perc alatt ehetove sutni ezt gondolom te is belatod. A szodabikarbona
viszont csodakat
muvelhet es gyorsan puhit.
Ja, a csirkerol. Errefele rendesen meg vannak pucolva, laba viszont itt
egyetlen csirkenek "sincs" es a gyerekeim nem gyozik elegge sajnalni a
dolgot, mert nagyon szeretik a puhara fott csirkelabat. Meg jo, hogy
legalabb nyaka van, mert az is nepszeru es szerencsere minden nyaron
ehetnek otthon csirkelabat is a nagymamaknal.
Van egy kerdesem is: mihez kell neked az ilyen- olyan kulonleges bevonatu
ipari merokanal?
Emilia!
A "semmit nem abszolutazalni" - val teljesen egyetertek. A kuktat en is
valtozatlanul jo talamanynak tartom. Tobb napra fozni barmilyen edenyben
is lehet, igaz? A tobbi mar csak fagyaszto es mikro kerdese. Egy nap
alatt - egy egesz hetre elegendo mennyisegu kajat fozhetunk, meg
nagycsaladnak is. Aztan mar csak elo kell venni es felmelegiteni a napi
adagot.
A wok bizonyos etelekhez valoban jo, de a rizst es a krumplit
hagyomanyosan, masmilyenben kell elkesziteni. Arrol nem is beszelve, hogy
az igazi keleties konyhahoz a fritor is elengedhetetlen tartozek.
Megegyszer Peter!
>Apropo wok. Manapsag a Salgotarjani edenygyar kitalalta azt, hogy
>lekerekites helyett az alja-oldala talalkozasanal 45 fokban szogletesen
>csinalja a teflon serpenyoket.
Es? Ez miert problema? Tok mindegy, hogy milyen alakja van, ha jo a
teflonserpenyo.
>Na ez az anti-wok. Nincs fakanal, amivel jol lehetne keverni benne a szelenel.
Nem is azzal kell, hanem falapattal, vagyis egy kb 6 - 7 cm szeles,
felfele keskenyedo, lapos faszerszamot kell keresned/ ipari merokanal
helyett/ es semmi gondod nem lesz a szogletes serpenyokkel.
Zita!
Valoban a mikroban fozod a csemegekukoricat? A 2 perc egy csore
vonatkozik, vagy tobbre?
Vegul egy recept is: Az angolok sutoporos kenyerenek/scones/ egyik
valtozata. Kb 1/2 ora.
1/2 kg liszt, 1 1/2 teaskanal sutopor, 1 teaskanal szodabikarbona, 1/2
teaskanal so, csipetnyi orolt bors, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 tojas, 2
dl tejfol, 3 evokanal aprora vagott friss metelohagyma ill 1 evokanal
szaritott, 1 dl reszelt sajt.
A sutot mar most be kell kapcsolni 225°c fokra.
A lisztet egy talban osszekeverjuk a sutoporral, a szodabikarbonaval, a
soval es a borssal. Hozzagyurjuk a margarint, a felvert tojast, a
tejfolt, a sajtot es a metelohagymat. Enyhen lisztezett deszkan gyorsan
kidolgozzuk es egy sutopapirral boritott ill kivajazott sotolapon szep,
kerek kb 1 cm magas tesztava nyomkodjuk. Egy eles kessel tortaszeruen
nyolc reszre bevagjuk eleg melyen.
Kb 15 - 20 percig sutjuk, de a lenyeg, hogy atsuljon es szep aranysarga
szine legyen. Hagyjuk kihulni es utana szettorjuk a bevagasok menten 8
darabra.
Felbevagva, megvajazva - egy teaval ill tejjel jo kis vacsora az egesz
csaladnak/max 4 szemely/, de egy jo kis husos, zoldseges leveshez is
nagyon finom.
Eg aldjon benneteket es szurkoljatok nekem a mai, a holnapi es a szerdai
dolgozatokhoz.
Elore is koszi, csutortokon talalkozunk: Edit
|
+ - | csodaedenyek (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Eloszor is koszonom mindenkinek a reagalasokat.
Egyetertek azzal, hogy a mikrohullam sok tekintetben potolja
az ilyen edenyeket, pl. zoldsegparolasnal. Azzal is egyetertek,
hogy az olajmentesseg nem feltetlenul elony, mivel sok esetben csak
a zsiradek hozza ki az izeket (amugy sem olyan karos a zsiradek
mint azt nehanyan feltetelezik, meg a disznozsir sem). Ugyanakkor
az ilyen teljesen natur husoknak van valami erdekes sos ize,
ami tenyleg csak az ilyen edenyekben jo ki.
A gazmegtakaritas is rohej, valoszinuleg 100 ev alatt sem sporolok
meg annyi gazt, amennyi kiadja az edenyek arat. Nekem viszont
van egy fontos szempontom: olyan hazba koltozunk, ahol a konyha
es a nappali egy legterben lesznek. Termeszetesen lesz szagelszivo
is, de allitolag (=ismerosok szerint) meg a legjobb szagelszivo sem
tudja megakadalyozni a lakasban az etelszagot. Ebben az esetben
viszont jo szolgaltot tesznek olyan edenyek, amelyekbol nem nagyon
jon ki a goz. Esetleg valakinek van tapasztalata az ilyen "amerikai
konyhas" lakasokrol?
Udv: Afonya
|
+ - | Re: kes, AMC, stb (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> =======================================================
> Felado : [Hungary]
> Temakor: wok, kes, AMC ( 140 sor )
> De ettol teljesen fuggetlenul: Egy db. AMC edeny nehezen nelkulozheto,
> amiben egy csepp viz nelkul lehet zoldseget, krumplit parolni.
> Megcsinaltam az ellenprobat. Akkori nem speci rozsdamentes fazekemben
> es
> egy akkor meg kolcsonkert AMC-ben ugyanugy paroltam zoldsegeket. [Az
> enyemben a szukseges fel deci vizzel.] Az AMC-ben jol erezhetoen
> finomabb volt az eredmeny. Persze nem volt messze akkora kulonbseg,
Mi az az AMC fazek?
Amennyire en tapasztaltam, viz nelkuli parolashoz lehet normalis
szendvics feneku acel edenyt venni, aminek a fedoje jol zar. Pici
olaj/vaj, aztan a megmosott zoldseget kisse kirazva de meg nedvesen
bele. A viz ami meg benne van eleg a parolashoz. A krumplit pedig a
kuktaban fozom, lyukas beteten gozben.
> Mindaz, amit a sutesrol, bovizes fozesrol meselnek imho kabitas.
Mit meselnek? Csak nem azt, hogy a blansirozas (ezt hogy mondjak
rendesen magyarul?!) nem jarja?! Az az, amikor a zoldseget 1-3 percig
buzogo vizben fozik meg es aztan jeghideg vizzel megijesztik. Sok
zoldsegnek ez eleg is, utana csak meg kell forgatni olajban/vajban
+fuszerezni. Azt hiszem, a sok csillagos szakacs csak nezne, ha ilyet
hallana...
> Nem lattal meg szakacsot apritani? Masodpercenkent kb, negy vagas az
Ha most annyi szazas lenne a penztarcamban, ahany fozocske musor van
hetente a TV-ben... akkor lehet hogy vennek egy wok-ot :-))
> ketpercenkent kettoszaznegyven. Jol osszefogott zoldsegek eseten ez
> legalabb ezer darab. :-))))))))))))
> Csak megfelelo, es eleg nagy kes kell hozza, de az nagyon. Es
> iszonyuan latvanyos. A noismeroseim csak amulnak.
En nem hivatasos szakacs vagyok es nem (csak) szorakozasbol vagy muveszi
hajlambol fozok. Normalis haziasszony lennek, normalis haztartassal,
mellette onallo foglalkozassal (kompjuter) +velejaro stresszel es egy
allasban levo oldalbordaval. A hangsuly tehat valahol ott van, hogy
lehetoleg gyorsan menjen vagy tobb napra eleg legyen, izletes legyen, jo
minosegu alapanyagbol, hogy egyaltalan legyen egy meleg etkezes minden
nap. Ha van idom, szivesen fozok menut meg komplikalt dolgokat, de az
nincs minden nap. Ha van alkalom, szivesen gyakorlom en is az ellesett
technikat, a fuveket, gyombert es hasonlo apro dolgokat mar jo ideje ugy
vagom, ahogy leirod. De ne hasonlitsad a normal haziasszonyt a profi
szakacshoz, aki ezt minden nap huzamosabb ideig gyakorolja. Magyaran:
akarmennyire lelkesedsz erte, nem fogok most elkezdeni minden 2. nap
wok-etelt fozni :-))))
Egyebkent van nagyon jo minosegu ilyen-olyan otvozetu konyhakesem, egy
nagy, szeles es egy kicsi +elezo hozza - mar sikerult kivagni egy pici
darab hust az egyik bal ujjambol az izuletnel, mert epp az egyik
ferfinemu "PC-szaki" a vegtelensegig felhuzott az udvariatlansagaval es
itthon mind a ketten mar holtfaradtak es ehesek voltunk. Ha az ujjamat
nem profi modra, befele hajlitva tartottam volna hanem amator modjara
akkor csak a kormomet vagtam volna le.
> Stuttgartban bizonyosan. De itthon en eleg sokat szoszolok a csirke
> pucolasaval, mert preciz vagyok. Es rendszerint maszek csirkeket
> veszek, azokat meg meg trehanyabbul tisztitjak.
En is a piacon veszem, bio termelotol, a melyhutott nalunk tabu. De
igaz, itt _minden_ csirket rendesen pucolva arulnak, mashogy tan nem is
szabad (pl. elo csirket elmeletileg nem szabad athozni a hataron). Ez
annyira van, hogy amikor egyszer olyat arultak, hogy a laba es a felkesz
tojasok is benne voltak, volt aki fel volt haborodva, mi ez a disznosag.
En meg majd megoleltem az arust oromomben.
> Tobb napra rizst fozni lehet, apritani is lehet, es mit szamit a tobb
> napra fozes, ha a kaja harom perc alatt elkeszul? Mi epp ma fogjuk
> enni
Lasd fennebb - neha minden perc es minden mozdulat is szamit. Es nem
szeretnek minden nap rizset enni, meg akarmilyen finom egy wok-etel, ha
azt ennem 2 hetig, azutan latni sem birnam (ez kulonben _minden_ etelre
vonatkozik). Pl. gyakran csinalok quiche-fele tortakat, ez nemileg
hasonlit arra, amit itt valaki mint francia konyhat irt le, csak nincs
befedve es a toltelekben nyista liszt. Ez praktikus, kesz tesztat veszek
(leveles vagy omlos) a friss hutott fajtabol, a toltelek meg ami epp van
otthon +tojas+tejfel+tejszin. Pont 4 adag, 2 napra valo. Masnap
letakarom foliaval es a sutoben megmelegszi magat, ez osszesen 1 perc es
meg olajszagu sem leszek. Egyaltalan - olyan sokfele finomat lehet
kesziteni, egyszerubbet is, meglevo edenyben is, hogy _nekunk_ nem sok
ertelmet latom most mindent felretenni es wok-ot venni.
> Tokeletesen igaz. En sem eszem mindig wokbol. Sot nem is tul gyakran.
Aha. Ezert bolonditasz vele annyit? :-)))))))
> Felreertettel. 5 perc _+_ a rizs, teszta, stb. Azt nem wokban
> csinalom,
> de ugye egyik mellett sem kell ott alni, mig keszul, nincs kulonosebb
Sorry, igazad van. De akkor megint ott vagyunk, hogy a wok "spektruma"
azert nem tulsagosan szeles. Ez csak egy lehetoseg a sok kozul. Egy
elmeleti idealis konyhaban eppugy lenne "csak nelkulozhetetlen" egy
hosszu, melyebb edeny racsos betettel halnak, egy magas keskeny kosarral
sparganak (mmmh, jon a friss sparga, azert azonnal ott hagyom az egesz
keleti konyhat...), egy raclette-suto, egy fondue-fazek, nehez ontottvas
edenyek, egy un. sauteuse vorosrezbol hirtelen sutesre es szosz
redukciora, extra serpenyo palacsintara, ontottvas serpenyo husnak,
vorosrez serpenyo egyebekre... Na abbahagyom, meg sem emlitve pl.
olyasmit, hogy keskeny hoallo keramia forma, amiben pont elfer egy
pisztrang - FO-ban ettem, igy szolgaltak fel a forro vajban egyenesen a
sutobol, az volt eletem egyik legfinomabb haletele. Valaki mar
emlegetett itt 40 m2-es konyhat, a bevetelrol nem is beszelve...
> Aki pedig krumplit vizben foz, az mas galadsagokra is kepes. :-)))))
> Petrezselymes krumplinak meg a keves nyers petruskaval meghintett
> sosvizes fott krumplit nevezni becsapas.
Ebben tokeletesen igazad van. Csak annyit mernek megjegyezni, hogy azert
a vizben hejaban fott krumplibol keszult _hazi_ petrezselymes krumpli
mas lehet mint az, amit egyes "etterem" kinal. A kinai ettermek se mind
egyformak, ott is akad, amelyik elintezi a legjobb wok-receptet is.
> Fontos: A Szemtendrei uti Cora?-ban vettem spanyol hatalmas
> ujkrumplit.
> 300 kiloja. De egy alom. Sajat leveben parolva _kremes_ jellegu lesz a
> belseje. csodalatos az ize. Nem is kell melleje hus. Onmagaban egy
> elmeny.
Sajna itt Cora nincs, az francia - feltehetoleg ezert volt nekik
ilyesmi. De talan tudod a fajta nevet? Hajjaj, egy ilyen a friss sparga
melle...
> Na ez az anti-wok. Nincs fakanal, amivel jol lehetne keverni benne a
> szelenel.
?? Itt van olyan, ami nem teljesen kerek, van egy sarka, korvonalban kb.
mint telapo kerek kepe +sipka oldalra csapva. Vagy olyan muanyag, ami
lapatforma, alul sregen levagva.
Udv
Emilia
> =======================================================
> Temakor: csodaedenyek ( 29 sor )
Szia Afonya es Zita,
Zita irja:
> En is voltam egyszer regebben AMC bemutaton, de nem hatottak meg :-)
> Nem tudom, mostanaban hany szazezer ft-ert kinalnak egy kisebb
> keszletet,
> de en nem tudtam volna (es nem is akartam) annyit raszanni. Hasonlo
> belga
> gyartmanyu rozsdamentes, szendvicstalpu edenyeim vannak, toredek aron.
> Igaz, olyan hofokszabalyzo bigyo nincs a fedoben, de tuleltem :-)
Mar kezdem gyanitani, mirol van itt szo. Zitanak teljesen igaza van, nem
kell azonnal rohanni minden "szenzaciora". A legtobb esetben tul dragak
a holmik, hiszen az ugynokok oriasi penzeket sepernek be reszesedeskent.
Ugyanazt vagy nagyon hasonlot joval kevesebb penzert kapni a boltban is.
Majd meglatjatok, ma AMC, holnap egy ExtraXY, holnaputan egy SzuperABC -
es mindegyik "a vilag leg-ebb edenye", valosagos forradalom. Aztan
kiderul, hogy a mindennapi (szurke) gyakorlatban majdnem semmi
kulonbseget nem tapasztalni.
> Az a velemenyem, hogy nem szabad hanyattesni peldaul a zsirmentes
> hussutestol. Hisz a felhasznalt zsir, vagy olaj is nagy mertekben
> hozzajarul az izekhez, arrol nem is szolva, hogy bizonyos fuszerek
> kifejezetten zsirban oldodva adjak ki az aromajukat.
Azt ajanlottak?? Megintcsak Zitanak van igaza, a zsir un. izhordozo.
> Azert en is kivancsi lennek, _miert_ kerulnek ezek az edenyek ennyibe
> (meg ugy altalaban a "multileveles" termekek, de ez mar offtopic).
Az uygnokok ebbol elnek, es nem is rosszul. Hogy ilyen haztartasi
berkekben mennyi a reszesedes, nem tudom, de feltehetoleg legalabb olyan
nagysagrendu mint a biztositonal. Ott 1-5% kozott mozog, ami azt
jelenti, hogy teszem azt egy 60e DEM epitosporlo (Bausparen)
szerzodesnel az ugynok legalabb 600 DEM-et kap. Ezert aztan az egyik itt
csucsult vagy 3 orat a fejemen. Ehhez jonnek a koltsegek, az egesz
ugynokhalozat fenntartasa az iranyitokkal, rendszeres treningekkel, az
unnepsegek, rendezvenyek, a szallitas dragabb mert kis darabszam es
egyaltalan az, hogy joval kissebb darabszamban gyartjak es aruljak a
holmikat mint azt, ami mindenutt ott van.
Ami a meggyozo munkat illeti, az ML-nel meg ehhez jon a hierarchia klf.
"rangfokozattal", ami a forgalomtol, az eladott aru mennyisegetol fugg.
Az osztonzes rendszerint nagyon nagy, mert a legtobb ilyen cegnel penzen
kivul meg kemeny pszichotrening is van, kiemelkedo ugynokoket nagy
unnepsegen tuntetnek ki stb.
Udv
Emilia
|
+ - | puha-kemeny-puha hus (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udv,
>A disznohus is megpuhul de van aki csak a masodik puhulas utan szereti.
>(Azt mondjak meg ugy is vettem eszre, hogy a husok sutve-fozve eloszor
>nagyon hamar megpuhulnak 3-5 perc, majd megkemenyednek es joval tobb ido
>mulva ujra puhak lesznek. Aki ert hozza elmondhatna, hogy valoban igy van-e?
Igy van. Rovid piritaskor a hus kulseje hamar megpirul, a belseje
atforrosodik, es a belso levek felforrnak, es hirtelen a'tfo" a belseje is.
Ha tovabb piritod, vagy fozod, kimegy a nedvesseg a belsejebol, a hus
osszebb zsugorodik, "kiszarad" a hus, es kemeny lesz, mivel a kotoszovet
(ami a hust osszetartja) meg nem fott szet. Ha tovabb fozod (sokkal), akkor
a kotoszovet is megfo, es omlos, puha lesz megint.
A hirtelen suteshez (pl roston sult, rantott hus stb) fiatalabb allat husa
jo, a kozepkoru allatebol lehet hosszas fozessel jo fogast csinalni (pl
marhaporkolt), az oreg allat husa foleg levesbe jo, amiben kifo" az ize, de
megenni a hust nehezen lehet (pl kiszolgalt kakasbol leves).
Hanna
|
|