> Felado :
>Ahogy o keszitette:
> 2 dl fott krumpli leve,ebbe egy keves gravy szirup es a hus kisult zsirja,
>mindezt egy kicsit osszemelegitte (nem forralni)
>majd 2 ek.liszttel besuritette. A szoszt a huszsir izesitette a gravy-tol
>pedig a szine lett barna.
Szia Kriszta,
szerintem ez csak "egy" elkeszitesi mod. Nincs meg az "igazi" gravy
receptem, de hajdanan biztos nem bolti sziruppal izesitettek... Elvileg a
suleskor keletkezo po:rzsanyagoktol lesz barna a szosz - legalabbis nalam
itthon. :-) Az igazi barnamartast se kell szinezni etelfestekkel...
Az a gravy szirup nekem _nagyon gyanus_, valami hasonlo lehet, mint mikor
valaki a rendes huslevesbe is belemorzsol egy-ket maggi kockat, vagy pedig
a zoldseglevest is jol megvegetazza. :-( Nem azt mondom, hogy
szentsegtores, de folosleges. Azt hiszem, tul sok "izfokozott"
mu"elelmiszert fogyasztanak az emberek, es az otthoni etelekben is azokat
az izeket keresik. Nemreg volt itt arrol szo, hogy pl. a gyumolcsjoghurtok
izevel se vetelkedhetnek (ilyen szempontbol) az igazi friss gyumolcsok -
megis szivesebben esszuk a frisset. De sokan vannak, akik epp ezert
iztelennek erzik a gyumolcsoket, mert az izlelobimboik be vannak csapva.
Sertessulthoz ajanlok egy nagyon finom gyors szoszt: a kisult szaftot
(huscafatokkal, benne sult hagymadarabokkal, stb.-vel egyutt)
osszeturmixoljuk, es keves mezet + mustart teszunk bele. Suriteni sem kell,
nagyon finom pikans martas lesz belole. Izfokozok nelkul is. :-)
sziasztok,
Zita
|