Sziasztok!
>Amiket viszont nem tudtam megfejteni a receptekbol, es szeretnem
>megtudni, hogy
> kb. mivel helyettesitheto itthon: tenkasu, és katsuobushi. Utobbirol
>azt talal
A tenkatsu a tempura sutesenel keletkezo mellektermek. Amikor a tempurat
sut, akkor kis golyok levalnak a palacsintatesztabol es ropogos kis
(2-3mm atmeroju) golyokka sulnek a forro olajban. Ezt minden tovabbi
nelkul meg lehet csinalni, kicsit higabb palacsintateszt kell kesziteni,
hogy ne egyben suljon meg. Lehet helyettesiteni pl puffaszott rizzsel,
de nem az igazi.
>>tam, hogy dried bonito flakes, de ebbol viszont a bonito-t nem tudtam
>>kitalalni
>> . Valamifele hal lehet?
>
>A bonito egy kisebbfajta csendes-oceani tonhal, latin neven Sarda
>chiliensis.
>Udv
>Tomi
Ezt a halat kokemenyre szaritjak es legyaluljak. Az eredmeny a
faforgacshoz megtevesztesig hasonlit. Azt hiszem lehet kapni az azsiai
boltokban. Nemigen helyettesitheto semmivel.
> Ha jol emlekszem, a dashira irtad, hogy >joindulattal sz
>urt husleves/alaple.
Az is jo, de lehet kapni instant dashit itthon is. Az tokeletes.
Most latom viszont, hogy a megadott linken nincs ott, hogy milyen szosz
kell ra:
6 ek Worcestershire-szosz, 3 ek cukor, 3 ek szojaszosz, 3 ek ketchup,
1 ek mustar, tetszes szerint fuszerek pl. bors
Minden osszekeverve lassu tuzon fozzuk, amig kb. 20 szazalekkal
csokken mennyisege. De akar fozes nelkjul is jo.
Ezen kivul majonezt kell ratenni es kis nori (zold, szaritott, alga
lapok) darabokat.
Gyula
--
Gyula Y. Katona
Dept. of Comp. Sci. and Inf. Th., Budapest Univ. of Technology
|