Sziasztok,
Gabi maradek sonkas receptjen felbuzdulva, es kuldom az enyemet, ill.
anyukamet, - mert minap O keszitett ilyet.
A maradek sonkat osszevagjuk (izles szerint vekony szeletekre, csikokra,
kockakra), szinten osszevagunk fott tojast, uborkat, retket. Veszunk a
boltban zselatint es elkeszitjuk eloiras szerint.
Fogunk egy ozgerincformat, beleteszunk kb. egy deci zselatinos masszat,
megmozgatjuk a formaban a zselatint, hogy mindenhol befedje. Tehetjuk bele
az osszevagott hozzavalokat, es felontjuk zselatinnal. Huvos helyre tesszuk
amig megszilardul.
A format egy pillanatra meleg vizbe martjuk, es kiforditjuk egy talcara,
felszeleteljuk.
Izeletes es nagyon szep etel, gyorsan elkeszul, - vendegvarashoz kituno.
A zselatint vizzel keszitettuk el, - nem is volt semmi ize, - talan meg
kelle probalni erolevesbol megcsinalni.
Udv,
Tibor
|