Kedves Ildiko!
A tarkonyt szerintem szaritsd meg (lehetoleg arnyekos helyen), majd
morzsold ossze, es tedd sotet uvegbe. Szerintem szaritva meg intenzivebb az
ize. Nekem is no a kertemben - mar embermagassagu :-). Szoval az a 30-40
cm-es valami bonsai-tarkony lehet. :-))) Tarkonyos ecetet meg nem
csinaltam, de hadd ajanljam neked egy kedves listatarsam honlapjat, ahol
talalsz hasznos tanacsokat:
http://sgicenter.oai.hu/szuper/Fuszerek/index.html
Ecetek II. cimszo alatt megtalalod a tarkonyecet kesziteset is.
Az adagolasrol: akkor irnak altalaban "csokor" mennyiseget, ha _friss_
fuszernovenyrol beszelnek. Az evokanal pedig a szaritott, morzsolt fuszerre
vonatkozik. Van egy nagyon finom tarkonyos csirkeraguleves receptem, abba
(4-5 adagos) pont egy evokanal morzsolt tarkony kell.
A kaporrol: a sotetzold, friss reszeket gyorsan szedd le, olloval apritsd
fel, es zsupsz be a melyhutobe. :-) Milyen jo dolog telen is friss kaporral
elkeszitett tzatzikit enni! :-) En nem is szeretem a szaritott, vagy
sargult reszeit, bar pl. kovaszos uborkahoz kivaloan hasznalhato.
Tokfozelekbe is a harsogo sotetzold kaprot szeretem.
Ha tovabbi kerdeseid vannak, nyugodtan ird meg. :-)
udv,
Zita
|
A tarkony leveleit le kell szedni,uvegbe rakni ,jo szorosan es felonteni 9
fokos ecettel.Melyhuteni is lehet,aprora vagott tarkonylevelet
muanyagdobozban.
A szarat is lehet hasznalni ,daraboljuk es uvegbe tesszuk,ecettel
felontjuk.Ez mar tarkonyos ecet lesz.
K.Ildiko
|