Zita kerdezte:
> Emilia, Nemetorszagban hol kaphato ilyesmi? Nyaron esetleg megyunk,
akkor
> feltetlen vennek magamnak (ha itthon nem talalok). Van vmi markaneve?
Barmelyik (jobb) haztartasi boltban vagy az aruhazak ilyen reszlegen. Az
enyem ha jol emlexem Dr. Oetker. Ha jol tudom, van klf. magassagu, az
enyem 6 cm, az bevalt. Na, itt van pl. a Quelle kulon katalogusaban egy
ajanlat: 8,5 cm-es, egy inox tortaemelo"vel egyutt, mezei, kb. 13 Euro.
(Nekem egy ilyen tortaemelo" lesz a legkozelebbi beszerzesem
sutesugyileg.)
Zsoka kerdezte:
> Lattam az egyik csatornan egy fozocsket, ha jol emlekszem egyiptomi,
> helyszin volt, de lehet, hogy kavarom. :-) Minden esetre a mester az
egyik
> etelbe friss arugulat, tehat valamilyen, zöld szinu, fuszernovenyt
tett.
> Meg soha nem hallottam ilyenrol. Ti ismeritek?
Nemetul Rauke, olaszul rucola, angolul arugula. Mondja'k, regen errefele
szokasos volt, aztan feledesbe merult es az olasz konyha divatja hozta
be megint. OO-ban sokat hasznaljak, valahol a salata- es fuszernoveny
kozott helyezkedik el. Nagyon finom aromas, olyan dio'szeru az ize.
Salatakra, fott tesztara, levesre lehet tenni, de csak fozes utan. Hmm,
csak epp leirni hogy nez ki pontosan nehez nekem, szet kellene nezzek
egy kepert. Ha kis turelemmel vagy, kikeresek par receptet hozza, pl.
vinegrett-el vagy az olasz pesto-ban nagyon finom.
> J. Zsoka, aki halmozottan hatranyos helyzetu. :-)))
h...? h...?? h...???
Udv
Emilia, Stuttgart
|
Szia Lajos,
Ha jol emlekszem a tiramisuba kell ez a likor, az alapanyagot ebbe kell belefor
gatni. En is megakadtam, hogy vajon a kakaos-fahejas sutibe mandula- vagy meggy
izu likort hasznaljak. Maradtam a jol bevalt rumnal. Amugy a mandulalikort Mand
olino neven forgalmazzak. Vszinu ezzel keverte vki a Maraschinot.
Udv, Mik
|