Sziasztok!
Egy kerdesem lenne.
A parom csak a sult husokat eszi. De mar elegem van a rantotthusbol, tepsibe
sult subol, brassoibol, fasirtbol. A perkoltet nem eszi, se olyat amin szosz
van. Mondjatok mit csinaljak vele??? Mivel etessem??
Adjatok tanacsokat ha tudtok! Mit esznek a nagy husfogyasztok? Kerdi egy
zoldsegeken, fozelekeken elo. :o)))
Udv
Kicsi Nia
|
Sziasztok Konyhasok!
A fent nevezett allatka egy egyszeruen keszitheto es
nagyon finom sutemeny. Hivjak Lukullus-nak is.
Hozzavalok:
30 dkg kokuszzsir,
12 dkg cukor,
4 dkg kakao,
2 vagy 3 tojas,
egy fel csomagnyi vanilias cukor, (mennyi az?)
es sima haztartasi keksz. Hogy ez most milyen
csomagolasu, fogalmam sincs.
Valamint kell meg egy tekno alaku forma, ami kb.
20 cm hosszu.
A kokuszzsirt megolvasztjuk, hozzaadjuk a cukrot,
a kakaot, a tojasokat es a vanilias cukrot, majd jol
elkeverjuk. Addig hagyjuk hulni, amig cseppfolyos lesz.
A format kibeleljuk zsirpapirral, vagy foliaval es a
masszabol egy keksz vastagsagu reteget kenunk az
aljara. Erre teszunk egy reteg kekszet, ugy hogy a
format kitoltse. (Vagjuk, vagy tordeljuk a kekszet
megfelelo mereture, hogy a format kitoltse.)
Leontjuk a masszaval, majd ujra keksz reteg kovetkezik,
addig amig a forma megtelik. A tetejere keksz kerul,
hiszen majd megforditva ez lesz az alja.
Hutobe tesszuk amig a massza megkemenyedik, ekkor
kiboritjuk egy talcara. A tetejebe fel mandula darabokat
szurkalunk, amitol olyan lesz mint a sundiszno. Csinalhatunk
neki szemeket es farkincat is.Rogton is fogyaszthato, de ekkor
meg kemeny a keksz, ami par ora mulva viszont szepen
megpuhul. Ja, es kb. fel centis szeleteket vagunk belole.
Ne vagjuk fel az egeszet rogton, mert akkor idovel kiszarad.
(Ha lesz ra ideje!):-) Hutoben taroljuk.
Jo etvagyat kivan: Misi
|