1. |
Sargaturo - ahogy mi csinaljuk (mind) |
31 sor |
(cikkei) |
2. |
REC: Tejfeles beles (mind) |
23 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Sargaturo - ahogy mi csinaljuk (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Udv!
Egy kicsit le vagyok maradva a Lista olvasasaval, csak most tudok ehhez a
temahoz hozzaszolni.
husvetra mi is csinaltunk sargaturot, de az eddig felsorolt receptekben
keves tojas volt irva a mienkhez kepest.
1,5 l tej
30 tojas
szegfuszeg (kb 15 db)
fahej (3-4 nagyobb darab)
2 vaniliacukor
izles szerint cukor
Egy nagyobb fazekba vizet teszunk, ebbe egy kisebb fazekat, amiben tejet
felmelegitjuk. Hozzaadjuk a cukrot, vaniliacukrot, szegfuszeget es a
fahejat (ezeket megszamoljuk, hogy ki tudjuk belole mindet szedni). A
tojasokat feltorjuk, kicsit felkavarjuk, hogy a sargaja szetmenjen, a
tejhez ontjuk. Addig kavargatjuk a vizfurdon, amig ossze nem all, es a
leve ki nem tisztul. Ezutan a fuszereket kiszedjuk belole, mert ha
bennemarad, akkor megbarnul korulotte. Gezen, vagy suru szitan leszurjuk,
es csepegni hagyjuk huvos helyen. Mi nem nyomkodtuk ki, igy lukacsos
maradt belul, es egy kis leve is maradt benne, amitol sokkal lazabb,
finomabb maradt.
A leve nagyon hamar elfogyott, az nepszerubb volt, mint a turo :-))
akinek husvet tajan nagyon sok tojasa van, az ezt is kiprobalhatja. Nem
fogyokuras, de nagyon finom.
--
NGabor
|
+ - | REC: Tejfeles beles (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Tejfeles beles
5 tojas sargajat habosra keverunk5 evokanal porcukorral, majd beleteszunk 5 evo
kanal tejfolt
(miutan ez az egy nem volt itthon, en natur joghurttal csinaltam :) ), csipet s
ot, 3 evokanal
lisztet, 1 teaskanal reszelt citrom hejat adunk hozza, vegul az 5 tojas felvert
habjat. Jo
vastagon kikent, lisztezett kozepes tepsiben megsutom. (a kenes, lisztezes hely
ettesitheto
sutopapirral - sokkal konnyebb utana - valamint en nagy tepsiben sutottem meg,
mert utana
kozepen kettevagtam - nem pedig a lap vastagsagat csokkentettem a kettevagassal
-
hamarabb meg is sul). Ha kihult kiboritom, kettevagom.
Krem: 1 teaskanal zselatint(tapasztalatom szerint ez nagyon keves - en 1 evokan
alnyit
hasznaltam) 1/2 dl tejben elkevertem, langyosra melegitem, 25 dkg turot, 4 dl t
ejfolt
(joghurtot), 15 dkg porcukrot elkeverek, hozzaadom a zselatint, megkenem, a tet
ejet is
megkenhetem, de akar csokimazzal is bevonhatjuk, jol le kell huteni!
Cintia
|
|