1. |
padlizsankrem (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
2. |
REC: Isler (mind) |
12 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: Padlizsankrem (mind) |
30 sor |
(cikkei) |
|
+ - | padlizsankrem (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Kiegeszitenem a vinette recepteket egy aprosaggal.
Nagy imádója vagyok, s tapasztalataim szerint akkor a legfinomabb, ha a
villanytuzhely platnijan sütjük (hejastol termeszetesen) (gondolom eredetileg
parazson sutottek). Magas hofokon minden oldalat, nem baj, ha odaeg, akkor
sul at jol, ugyis meghamozzuk utana (vizes kezzel jol eltavolithato a heja,
utana a belsejet jol le kell csorgatni, kulonben keseru lesz).
Irtozatosan budos lesz a lakasban, s a fustjelzovel is vigyazni kell:) Nem art
egy tuzhelytisztitot sem beszerezni:) De megeri, tenyleg mas az ize, mintha a
sutoreszben keszitenenk.
Jol osszevagva (muanyag vagy fa kessel) (en cd-vel szoktam:)), hagymaval,
borssal, soval, majonezzel keverve, behutve, paradicsommal, paprikaval, friss
kenyerrel isteni.
Udv: Kettu.
|
+ - | REC: Isler (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Isler
30 dkg liszt, 25 dkg margrin, 15 dkg daralt dio, 10 dkg porcukor, 12g
vanilias cukor Tesztat gyurunk es 10 percre a hutobe tesszuk. (nem
kotelezo, inkabb nyaron ajanlott, vagy ha nagyon meleg van ott, ahol
keszitjuk ) Kinyujtjuk es pogacsaszaggatoval koroket szaggatunk (a
kiszuro merete tetszes szerint valtozhat), majd elomelegitett sutoben
megsutjuk. Kiszedjuk, es ha kihult, lekvarral kettot osszeragasztunk,
majd csokimazzal bevonjuk.
Cintia
|
+ - | Re: Padlizsankrem (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A KONYHA 1153-ban irta Zsuzsi >:
>
>Sziasztok!
>
>Egy etteremben volt szerencsem megkostolni a targyban emlitett
inyencseget.
>Nekem nagyon izlett, jobb volt, mint a tatarbeafstek es mennyivel
>egeszsegesebb :-) Nekem ugy tunt, hogy a padlizsanon kivul hagyma,
>fokhagyma(?), paradicsom lehetett benne meg talan egy keves mustar. Ha van
>kiprobalt, finom padlizsankrem receptetek, nagyon megkoszonnem, mert a
>padlizsant mar meg is vettem hozza, csak azt nem tudom, hogyan keszitsem
>el. :-)
Szia! :)
A padlizsant meg kell sutni a sutoben. Addig kell sutni amig a heja
majdnem szenes lesz. Utanna meg kell pucolni (eleg keves marad, de
majd az aranyokra rajossz) és annyira kell osszevagni vagy mixelni
amig teljesen pepes lesz. 1 fej hagymat nagyon aprora felapritok,
illetve so es ecet kell bele izles szerint. Az ecet fontos mert az adja
meg a savanykas izet. En majonezesen szoktam csinalni, mert ugy tobb lesz
belole, de anyukam a majonez nelkuli valtozatat kesziti. A majonez hazi
legyen mert a boltinak van tartosito ize es nem ugyanolyan lesz.
Ha a majonez nelkuli valtozatat keszited akkor a hagyma beletetele utan egy
kis olajjal ki kell kavarni.
Paradicsommal szokas enni, de magaban a masszaban nincs paradicsom.
Jo etvagyat hozza, en is nagyon szeretem.
Rea
|
|