Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1155
Copyright (C) HIX
2002-05-02
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 padlizsankrem (mind)  14 sor     (cikkei)
2 REC: Isler (mind)  12 sor     (cikkei)
3 Re: Padlizsankrem (mind)  30 sor     (cikkei)

+ - padlizsankrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!
Kiegeszitenem a vinette recepteket egy aprosaggal.
Nagy imádója vagyok, s tapasztalataim szerint akkor a legfinomabb, ha a 
villanytuzhely platnijan sütjük (hejastol termeszetesen) (gondolom eredetileg 
parazson sutottek). Magas hofokon minden oldalat, nem baj, ha odaeg, akkor 
sul at jol, ugyis meghamozzuk utana (vizes kezzel jol eltavolithato a heja, 
utana a belsejet jol le kell csorgatni, kulonben keseru lesz).
Irtozatosan budos lesz a lakasban, s a fustjelzovel is vigyazni kell:) Nem art 
egy tuzhelytisztitot sem beszerezni:) De megeri, tenyleg mas az ize, mintha a 
sutoreszben keszitenenk.
Jol osszevagva (muanyag vagy fa kessel) (en cd-vel szoktam:)), hagymaval, 
borssal, soval, majonezzel keverve, behutve, paradicsommal, paprikaval, friss 
kenyerrel isteni.
Udv: Kettu.
+ - REC: Isler (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Isler

30  dkg liszt, 25 dkg margrin, 15 dkg daralt dio, 10 dkg porcukor, 12g
vanilias  cukor  Tesztat  gyurunk  es 10 percre a hutobe tesszuk. (nem
kotelezo,  inkabb  nyaron ajanlott, vagy ha nagyon meleg van ott, ahol
keszitjuk  )  Kinyujtjuk  es  pogacsaszaggatoval koroket szaggatunk (a
kiszuro  merete tetszes szerint valtozhat), majd elomelegitett sutoben
megsutjuk.  Kiszedjuk, es ha kihult, lekvarral kettot osszeragasztunk,
majd csokimazzal bevonjuk.


 Cintia
+ - Re: Padlizsankrem (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A KONYHA 1153-ban irta Zsuzsi >:
>
>Sziasztok!
>
>Egy etteremben volt szerencsem megkostolni a targyban emlitett
inyencseget.
>Nekem nagyon izlett, jobb volt, mint a tatarbeafstek es mennyivel
>egeszsegesebb :-) Nekem ugy tunt, hogy a padlizsanon kivul hagyma,
>fokhagyma(?), paradicsom lehetett benne meg talan egy keves mustar. Ha van
>kiprobalt, finom padlizsankrem receptetek, nagyon megkoszonnem, mert a
>padlizsant mar meg is vettem hozza, csak azt nem tudom, hogyan keszitsem
>el. :-)

Szia! :)

A padlizsant meg kell sutni a sutoben. Addig kell sutni amig a heja 
majdnem szenes lesz. Utanna meg kell pucolni (eleg keves marad, de 
majd az aranyokra rajossz) és annyira kell osszevagni vagy mixelni
amig teljesen pepes lesz. 1 fej hagymat nagyon aprora felapritok, 
illetve so es ecet kell bele izles szerint. Az ecet fontos mert az adja 
meg a savanykas izet. En majonezesen szoktam csinalni, mert ugy tobb lesz
belole, de anyukam a majonez nelkuli valtozatat kesziti. A majonez hazi 
legyen mert a boltinak van tartosito ize es nem ugyanolyan lesz. 
Ha a majonez nelkuli valtozatat keszited akkor a hagyma beletetele utan egy
kis olajjal ki kell kavarni.
Paradicsommal szokas enni, de magaban a masszaban nincs paradicsom.

Jo etvagyat hozza, en is nagyon szeretem.

Rea

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS