1. |
Elozo szam (mind) |
3 sor |
(cikkei) |
2. |
brownies (mind) |
9 sor |
(cikkei) |
3. |
Non plus ultra+ gesztenyes sziv (mind) |
32 sor |
(cikkei) |
4. |
re: Libamaj (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
5. |
Re: Re: Re: Kedvenc unnepi vacsora (mind) |
5 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Elozo szam (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A 1916-os szamot /dec.20. / nem kaptam meg, utolag elkuldenetek nekem?
Koszonom, udv.
Mango
|
+ - | brownies (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok!
Tudnatok kuldeni bevalt brownies recepteket? (nagyon csokisat, ami
mar-mar nyulik a csokitol :-) )
Szeretnek sutni, de sajnos annyi receptet talaltam a neten, hogy nem
tudom eldonteni, melyiket is kellene hasznalnom.
Koszi:
Anita
|
+ - | Non plus ultra+ gesztenyes sziv (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Bori keresere:
Non Plus Ultra
Hozzavalok:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
5 dkg vanilias cukor
2 tojas sargaja, csipet so
Bevonat:
20 dkg porcukor
2 tojas feherje
barack- vagy malnalekvar
Lisztbol, vajbol, vanilias cukorbol a tojassargajaval omlos tesztat keszitunk,
nagyon gyorsan osszedolgozva, majd 1/2 oraig hutjuk. Vekonyra kinyujtjuk, es ap
ro pogacsaszaggatoval kiszurva, tepsibe rakjuk.
A tojasfeherjet a porcukorral es par csepp citromlevel habba keverjuk. A hab ne
legyen tul kemeny. Kiskanallal mindegyik tesztalapocskara kis halmot rakunk. K
ozepmeleg sutoben also langon 10 percig vilagosra sutjuk. ha kihult kettot lekv
arral osszeragasztunk (hab kivul).
/Horvat Ilona nagyszeru szakacskonyvebol/
Es lenne egy kerdesem:
Nem tudna valaki megosztani velem a gesztenyes sziv receptjet? Regen olvastam e
gy ujsagba, de mar nem tudom hova tehettem, a neten meg sehol sem talalok ilyen
receptet.
Koszi:
MEszter
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 62.77.195.234)
|
+ - | re: Libamaj (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
A legegyszerubb libamaj sutés :
A maj lehet friss vagy melyhutott (elobb kiolvasztani !), lehet kacsa vagy
libamaj.
A majat megmossuk és megtoroljuk, esetleg a ket oldalt szetvalasztjuk (igy
konnyebb a forgatas). Meleg nem forro, liba- vagy kacsazsirba (30-40 deka)
tesszuk es szep lassan 15 - 20 percig egy serpenyoben megsutjuk. Feluton meg
kell forditani. Ne forrjon soha a zsir. Amikor megsult kitesszuk egy talba.
A zsirt hagyjuk egy kicsit lehulni es tegyunk bele egy 1 vagy 2 kaves kanal
piros paprikat. Ebbol a "szinezett" zsirbol annyit ontunk a majra hogy
legyen 1-2 centi magassagu a talban. Hideg vizszintes helyen hagyjuk
kihulni. Utana frigoba az egeszet.
Hidegen kell talalni, friss kenyérrel. A tanyérban lesz csak megsozva.
Akinek szerencseje van es a vendegek nem eszik meg az egeszet, annak elore
is jo etvagyat kivanok a manapi reggelihez (a megmaradt majjal !).
|
+ - | Re: Re: Re: Kedvenc unnepi vacsora (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kerlek szepen irjatok meg, hogyan keszul a raksalata.
Bori
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: wbar20.lax1-4.26.113.170.lax1.dsl-verizon.net)
|
|