Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1918
Copyright (C) HIX
2004-12-22
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Elozo szam (mind)  3 sor     (cikkei)
2 brownies (mind)  9 sor     (cikkei)
3 Non plus ultra+ gesztenyes sziv (mind)  32 sor     (cikkei)
4 re: Libamaj (mind)  14 sor     (cikkei)
5 Re: Re: Re: Kedvenc unnepi vacsora (mind)  5 sor     (cikkei)

+ - Elozo szam (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A 1916-os szamot /dec.20. / nem kaptam meg, utolag elkuldenetek nekem?
Koszonom, udv.
Mango
+ - brownies (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Tudnatok kuldeni bevalt brownies recepteket? (nagyon csokisat, ami 
mar-mar nyulik a csokitol :-) )
Szeretnek sutni, de sajnos annyi receptet talaltam a neten, hogy nem 
tudom eldonteni, melyiket is kellene hasznalnom.

Koszi:
Anita
+ - Non plus ultra+ gesztenyes sziv (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Bori keresere:

Non Plus Ultra

Hozzavalok:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
5 dkg vanilias cukor
2 tojas sargaja, csipet so
Bevonat:
20 dkg porcukor
2 tojas feherje
barack- vagy malnalekvar

Lisztbol, vajbol, vanilias cukorbol a tojassargajaval omlos tesztat keszitunk, 
nagyon gyorsan osszedolgozva, majd 1/2 oraig hutjuk. Vekonyra kinyujtjuk, es ap
ro pogacsaszaggatoval kiszurva, tepsibe rakjuk.
A tojasfeherjet a porcukorral es par csepp citromlevel habba keverjuk. A hab ne
 legyen tul kemeny. Kiskanallal mindegyik tesztalapocskara kis halmot rakunk. K
ozepmeleg sutoben also langon 10 percig vilagosra sutjuk. ha kihult kettot lekv
arral osszeragasztunk (hab kivul).
/Horvat Ilona nagyszeru szakacskonyvebol/

Es lenne egy kerdesem:
Nem tudna valaki megosztani velem a gesztenyes sziv receptjet? Regen olvastam e
gy ujsagba, de mar nem tudom hova tehettem, a neten meg sehol sem talalok ilyen
 receptet.

Koszi:
MEszter

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 62.77.195.234)
+ - re: Libamaj (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

A legegyszerubb libamaj sutés :
A maj lehet friss vagy melyhutott (elobb kiolvasztani !), lehet kacsa vagy 
libamaj.
A majat megmossuk és megtoroljuk, esetleg a ket oldalt szetvalasztjuk (igy 
konnyebb a forgatas). Meleg nem forro, liba- vagy kacsazsirba (30-40 deka) 
tesszuk es szep lassan 15 - 20 percig egy serpenyoben megsutjuk. Feluton meg 
kell forditani. Ne forrjon soha a zsir. Amikor megsult kitesszuk egy talba. 
A zsirt hagyjuk egy kicsit lehulni es tegyunk bele egy 1 vagy 2 kaves kanal 
piros paprikat. Ebbol a "szinezett" zsirbol annyit ontunk a majra hogy 
legyen 1-2 centi magassagu a talban. Hideg vizszintes helyen hagyjuk 
kihulni. Utana frigoba az egeszet.
Hidegen kell talalni, friss kenyérrel. A tanyérban lesz csak megsozva. 
Akinek szerencseje van es a vendegek nem eszik meg az egeszet, annak elore 
is jo etvagyat kivanok a manapi reggelihez (a megmaradt majjal !).
+ - Re: Re: Re: Kedvenc unnepi vacsora (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kerlek szepen irjatok meg, hogyan keszul a raksalata.

Bori

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: wbar20.lax1-4.26.113.170.lax1.dsl-verizon.net)

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS