Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 737
Copyright (C) HIX
2000-12-12
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** Szaloncukor (mind)  36 sor     (cikkei)
2 Re: szaloncukor (mind)  10 sor     (cikkei)
3 Re: szaloncukor - ujabb receptek !!! (mind)  10 sor     (cikkei)
4 Re facan, ill. vadak. (mind)  26 sor     (cikkei)

+ - Re: *** Szaloncukor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> -- Sziasztok  Konyhasok !
> 
> Azt szeretnem megkerdezni,hogy tudtok-e valami jo szaloncukor 
> receptet,

Szia Krisz!

Eppen most olvastam egy masik csatornan, remelem hasznat veszed.


Ha mar szezonja van, akkor a mai sajtoban talalt szaloncukor receptet csak mego
sztom Veletek:

Keszitsunk szaloncukrot!
Hozzavalok: 0.5 kg cukor, 10 ek. viz, es a megfelelo izesitoanyagok: feketekave
, marcipan, kokuszreszelek, kakao vagy csokolade, vaj.
Egy labasba teszunk 50 dkg cukrot, es 10 ek. vizet. Folyamatos keveres kozben a
 forrastol szamitva meg 8 percig fozzuk. Kozben, 6-7 perc utan tanyerra teszunk
 egy kanal masszat, es gyorsan eldorzsoljuk. Ha surusodik, es kemenyedik, akkor
 a cukor jo. Ekkor levesszuk a tuzrol, es belekeverjuk az izesitoket. Kavesnal 
egy jo adag eros feketekavet es 3 dkg vajat (rummal is gazdagithatjuk). 
A csokoladest ugy keszithetjuk, hogy ket kanalnyi kakaot adunk hozza, vagy - ha
 gazdagabban szeretnenk - tiz dkg csokoladet es 5 dkg vajat.
Az igy elkeszitett masszat muanyag vagodeszkan nedves kezzel tetszes szerinti v
astagsagu rudda sodorjuk. Kihules elott megfelelo nagysagu darabokra vagjuk. Az
 igy elkeszult szaloncukrot csokoladebevonoval is bevonhatjuk. Vagjunk meretre 
selyempapirt es szines csomagolokat, rojtozzuk be a szeluket es csomagoljuk be 
a cukorkakat!

(Varadi- tollabol, a Bekes megyei Hirlap mellekletebol)

Sok sikert. Szeretettel udvozollek

Eva
-- 

+ - Re: szaloncukor (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Emokenek van egy website-ja a temarol:

	http://www.extra.hu/szaloncukor/

A receptek itt kezdodnek:

	http://www.extra.hu/szaloncukor/f_haziizek.html

Sok szerencset!
Martha
+ - Re: szaloncukor - ujabb receptek !!! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

http://www.google.com/search?hl=en&lr=&safe=off&q=szaloncukor+recept

Ha ma'r mind megnezted, menj vissza a fenti helyre es kattints az oldal
aljan a 
	 _repeat the search with the omitted results included_

reszre.  Ujabb 8 valasztekot kapsz.
	
Valaszd ki a legjobbakat kozuluk!  :))
Martha
+ - Re facan, ill. vadak. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

 [Hungary] irta:

>Az oregebb vad husa meglehetosen kemeny, ezert tollaban, vagy
>boreben (de kibelezve) hideg helyen (lasd melyhuto) legalabb 2 hetig
>kell pihentetni (erlelni), s csak ezutan jo elkesziteni.

Ket effektusrol van itt szo.
A vadakat valoban sokaig kell huvos helyen erlelni, de nem
melyhutoben.
Mint ahogyan pl. a marhahust is. Es rovidebb ideig a disznot is. A
frissen vagott marha ehetetlenul kemeny es kevesbe joizu. A boltban
jo esellyel sok napig, tobb, mint egy hetig erlelt marhahust kapsz.
Az erleleskor sokfele kemiai folyamat zajlik le, amelyek biztositjak
a hus megfelelo aromajat, es egyben puhitjak is azt. Melyhutessel,
persze lehet puhitani a frissen lott vadat, hiszen a keletkezo apro
jegkristalyok elvegzik ezt a mechanikai roncsolast, de ott nem
erlelodik a hus, nem jatszodnak le a szukseges folyamatok, nem lesz
annyira zamatos. A helyes modszer normal hutoszekrenyben erlelni, es
esetleg ezutan lefagyasztani, ha nem fogyasztjuk el idoben.

A facanoknal konkretan a sarkantyuhosszbol meglehetosen pontosan
tudni lehet a korat. Ha 10-11mm-nel rovidebb, akkor azevi, ha
11-15mm-es akkor keteves, ha hosszabb es feher a vege, akkor 3-4
eves a kakas. Majus-juniusban kelnek ki, de ez idojarasfuggo.

Udv, Peter.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS