1. |
Re: *** Szaloncukor (mind) |
36 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: szaloncukor (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
3. |
Re: szaloncukor - ujabb receptek !!! (mind) |
10 sor |
(cikkei) |
4. |
Re facan, ill. vadak. (mind) |
26 sor |
(cikkei) |
|
+ - | Re: *** Szaloncukor (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
> -- Sziasztok Konyhasok !
>
> Azt szeretnem megkerdezni,hogy tudtok-e valami jo szaloncukor
> receptet,
Szia Krisz!
Eppen most olvastam egy masik csatornan, remelem hasznat veszed.
Ha mar szezonja van, akkor a mai sajtoban talalt szaloncukor receptet csak mego
sztom Veletek:
Keszitsunk szaloncukrot!
Hozzavalok: 0.5 kg cukor, 10 ek. viz, es a megfelelo izesitoanyagok: feketekave
, marcipan, kokuszreszelek, kakao vagy csokolade, vaj.
Egy labasba teszunk 50 dkg cukrot, es 10 ek. vizet. Folyamatos keveres kozben a
forrastol szamitva meg 8 percig fozzuk. Kozben, 6-7 perc utan tanyerra teszunk
egy kanal masszat, es gyorsan eldorzsoljuk. Ha surusodik, es kemenyedik, akkor
a cukor jo. Ekkor levesszuk a tuzrol, es belekeverjuk az izesitoket. Kavesnal
egy jo adag eros feketekavet es 3 dkg vajat (rummal is gazdagithatjuk).
A csokoladest ugy keszithetjuk, hogy ket kanalnyi kakaot adunk hozza, vagy - ha
gazdagabban szeretnenk - tiz dkg csokoladet es 5 dkg vajat.
Az igy elkeszitett masszat muanyag vagodeszkan nedves kezzel tetszes szerinti v
astagsagu rudda sodorjuk. Kihules elott megfelelo nagysagu darabokra vagjuk. Az
igy elkeszult szaloncukrot csokoladebevonoval is bevonhatjuk. Vagjunk meretre
selyempapirt es szines csomagolokat, rojtozzuk be a szeluket es csomagoljuk be
a cukorkakat!
(Varadi- tollabol, a Bekes megyei Hirlap mellekletebol)
Sok sikert. Szeretettel udvozollek
Eva
--
|
+ - | Re: szaloncukor (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Emokenek van egy website-ja a temarol:
http://www.extra.hu/szaloncukor/
A receptek itt kezdodnek:
http://www.extra.hu/szaloncukor/f_haziizek.html
Sok szerencset!
Martha
|
+ - | Re: szaloncukor - ujabb receptek !!! (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&safe=off&q=szaloncukor+recept
Ha ma'r mind megnezted, menj vissza a fenti helyre es kattints az oldal
aljan a
_repeat the search with the omitted results included_
reszre. Ujabb 8 valasztekot kapsz.
Valaszd ki a legjobbakat kozuluk! :))
Martha
|
+ - | Re facan, ill. vadak. (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
[Hungary] irta:
>Az oregebb vad husa meglehetosen kemeny, ezert tollaban, vagy
>boreben (de kibelezve) hideg helyen (lasd melyhuto) legalabb 2 hetig
>kell pihentetni (erlelni), s csak ezutan jo elkesziteni.
Ket effektusrol van itt szo.
A vadakat valoban sokaig kell huvos helyen erlelni, de nem
melyhutoben.
Mint ahogyan pl. a marhahust is. Es rovidebb ideig a disznot is. A
frissen vagott marha ehetetlenul kemeny es kevesbe joizu. A boltban
jo esellyel sok napig, tobb, mint egy hetig erlelt marhahust kapsz.
Az erleleskor sokfele kemiai folyamat zajlik le, amelyek biztositjak
a hus megfelelo aromajat, es egyben puhitjak is azt. Melyhutessel,
persze lehet puhitani a frissen lott vadat, hiszen a keletkezo apro
jegkristalyok elvegzik ezt a mechanikai roncsolast, de ott nem
erlelodik a hus, nem jatszodnak le a szukseges folyamatok, nem lesz
annyira zamatos. A helyes modszer normal hutoszekrenyben erlelni, es
esetleg ezutan lefagyasztani, ha nem fogyasztjuk el idoben.
A facanoknal konkretan a sarkantyuhosszbol meglehetosen pontosan
tudni lehet a korat. Ha 10-11mm-nel rovidebb, akkor azevi, ha
11-15mm-es akkor keteves, ha hosszabb es feher a vege, akkor 3-4
eves a kakas. Majus-juniusban kelnek ki, de ez idojarasfuggo.
Udv, Peter.
|
|