Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 593
Copyright (C) HIX
2000-07-08
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 KOSZI SZEPEN (mind)  26 sor     (cikkei)
2 zoldsegek sozasa + koszonet (mind)  36 sor     (cikkei)
3 Elzaszi sertesborda... (mind)  38 sor     (cikkei)

+ - KOSZI SZEPEN (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Nagy-nagy koszonet a beszamolodert! Igazan olyan elvezetes volt, hogy
>meg szegenyes fantaziaval is ott erezte magat az ember a meghivottak
>kozott. :-))). En rendkivul elveztem, amit leirtal es ahogyan leirtad.
>Legyszives, ne hanyagolj el bennunket :-) es irj maskor is, hadd
>gazdagodjon a kepzeloeronk. ;-)

>Szep hetveget mindenkinek szeretettel Zsoka.

Tenyleg nagyon jol esett, hogy orommel olvastatok. Probalok majd irni neha
neha, de most par hetig van egy surgos elfoglaltsagom, illetve lenne:(((.

A napokban lesz Europa legnagyobb, legujabb luxus hajojanak a felavatasa
Velenceben, --mar hetek ota el-elhalasztjak, nem tudni miert-- es ha el
tudok menni, ott is lesz biztos ennivalo, vagy csak italkinalatok, akkor
arrol is meselek. Mivel Julius 15-re terveztek, amikor kulonben is a
csodalatos -tuzijatekokkal egybekotott- Redentore unnepseg van, igy nem
tudom, hogy meg tudjak-e tartani a hajo avatast, mert annyira azert sok
hely nincs velenceben, hogy a hajň is elferjen a Szent Mark obolben, no meg
a nepek a tuzijatekban is tudjanak gyonyorkodni. De 15-en pedig mar ki is
indul az elso utjara a hajo. Igy fogalmam sincs, hogy oldjak meg a
dolgokat.
Azert tudvalevo, hogy az olaszok a szervezesben nem jarnak elen....

Udv. Mindenkinek:

Izabella
+ - zoldsegek sozasa + koszonet (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Zsoka irta:

>a patisszont, cukkinit, tokot vagy a padlizsant sutes elott
>nem celszeru besozni. A so "nedvszivo" hatasa miatt az emlitett
>zoldsegek levet eresztenek, es igy sok ertekes vitamin es asvanyi
>anyag is tavozik beloluk. 

Az osszes szakacskonyv, ujsagban talalhato recept, stb. _kifejezetten_
eloirja, hogy be kell sozni. Valami olyat emlegetnek, hogy maskepp keseru
lesz.
Na most akkor mi az igazsag?? 


--Velencei lakoma
Tegnap nem voltam gepkozelben, de en is csatlakozom Zsokahoz. 
Kedves Izabella, fantasztikus volt a tudositasod :-),  koszonjuk.  A
pavlovi reflexeim igencsak mukodesbe leptek olvasas kozben. :-))) 
Nagy kedveloje vagyok az olasz konyhanak, es ilyenkor nyaron fokepp
szivesen csinal az ember valami gyors, olaszos kajat. 
Ha esetleg valamelyik nap lesz egy kis idod, leirnad nekunk, hogy a
_bruschetta_-t hogy kell csinalni, hogy annyira finom legyen, mint
Olaszorszagban? :-) 

Na lenne meg ket kerdesem: van kulonbseg az altalad emlitett caprese, es a
margherita kozott? A paradicsom+mozzarella eloetelt mintha margheritanak
hallottam volna valahol. 
Prosecco - hmmm... :-)))) nym. nym.. :-)  Irtad, hogy ez is habzobor. Van-e
kulonbseg a Prosecco es a Lambrusco kozott? Csak az edessegi "foka'? Mi ez
utobbit dontogettuk magunkba forro ejszakakon, mikor Perugiaban voltam
osztondijas.  Regi szep idok.... :-)) 


sziasztok,
Zita
+ - Elzaszi sertesborda... (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szevasztok!

Hozzavalok:
60 dkg serteskaraj
so
4-4 dkg liszt es fozomargarin

A pecsenyehez:
1 mk. paradicsompure
csipetnyi orolt komeny
liszt

A kaposztahoz:
10 dkg husos csaszarszalonna
4 dkg fozomargarin
1 kis fej hagyma
80 dkg savanyu kaposzta
1 dl feherbor
1 mk. orolt komenymag

A tetejere:
1 par virsli
2 dkg fozomargarin

	A karajt folszeleteljuk, kisse kiverjuk, inas reszeit bevagdossuk es megsozzuk
. Utana lisztben megforgatjuk, a forro margarinon mindket oldalukat megsutjuk, 
majd egy masik edenybe atszedjuk. Visszamarado zsirjabol pecsenyelevet fozunk, 
a husra szurjuk es megparoljuk. A szalonnat kis kockakra vagjuk, a margarinon k
isse kiolvasztjuk. A hagymat tisztitas utan folapritjuk, a szalonnahoz adjuk. 1
-2 percnyi piritas utan beletesszuk a savanyu kaposztat, megsozzuk, a komennyel
 fuszerezzuk, majd lefodve puhara paroljuk. Elfovo levet borral potoljuk. Kozbe
n a virslit leborozzuk, karikara vagjuk, es a margarinon megpiritjuk. Talalasko
r eloszor a bordak kerulnek a tanyerra, majd a kaposztat, azutan a virslit halm
ozzuk ra.
-- 
(ollózás! )    Jó étvágyat!

Üdv.: Csavajda László

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS