Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 608
Copyright (C) HIX
2000-07-24
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re:gofri (mind)  96 sor     (cikkei)
2 Ravioli (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - re:gofri (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Tejszines gofri (ostya)
Hozzavalok: 30 dkg sima buzaliszt, 2 db egesz tojas, 20 dkg nagyon 
finomra orolt porcukor, 15 dkg vaj, 1,5 dl tejszin, 1 dl viz, 1 zacsko 
vanilias cukor, 1 csapott mokkaskanal sutopor, 1 evokanal olaj , csipet 
so.
A tojasokat a vizzel es a tejszinnel habosra felverem, majd hozzaadom 
a porcukrot, a vanilias cukrot, a sot, a lisztet, a sutoport es az 
olvasztott, de mar nem meleg vajat. Addig keverem, amig az egesz 
suru masszava all ossze. Lefedem es legalabb egy oran keresztul 
hagyom allni. Az ostyasuto lapot elomelegites utan olajjal bekenem, 
majd kis merokanalnyi tesztat raontok. Gyorsan ranyomom a kontakt 
suto masik lapjat es a tajekoztatoban megadott ideig rajta hagyom. 
Ezutan szetnyitom, a megsult tesztat (ha szukseges, falapat 
segitsegevel) leszedem es tetszes szerinti toltelekkel megkenve, 
felbehajtva kinalom.

GOFRI (OSTYA) TOLTELEKEK

Rumos barackiz
Hozzavalok: 12 db gofrihoz 15 dkg sargabarackiz (lekvar), 1 evokanal 
rum (vagy 1 mokkaskanal rumaroma, ha gyerekek is esznek belole), 
fel citrom leve, 1 evokanal porcukor.
Az osszes hozzavalot jol kikeverem es nem nagyon vastagon 
megkenem vele az ostyat.

Gesztenyekrem
Hozzavalok: 20 dkg gesztenyemassza, 1 dl meggybefottle (vagy 2 
evokanalnyi nem nagyon edes meggyszorp + viz, 1 dl-re kiegeszitve).
A gesztenyemasszat a befottlevel jol kikeverem.

Diokrem
Hozzavalok: 10 dkg nagyon finomra daralt diobel, izles szerint 2-3 
evokanal porcukor, 1 dl tej, 1 mokkaskanal reszelt citromhej, csipet 
so. 
A daralt diot leforrazom a tejjel, majd jol osszekeverem. Ha mar 
kihult, belekeverem a cukrot, a citromhejat es a sot.

Csokoladetoltelek
Hozzavalok: 10 dkg etcsokolade, 1 teaskanal burgonyaliszt vagy 
buzakemenyito, fel dl tej, 1 teaskanal rum.
A darabokra tordelt csokoladet gozon felolvasztom. A burgonyalisztet 
simara keverem a tejjel, majd az olvadt csokoladet forraspontig 
hevitve, belekeverem a tejet. Allando keveres kozben kiforralom, de 
ugyelek arra. hogy nehogy leegjen. A rumot is belekeverem, azon 
forron megkenem a kisult gofrikat es rogton kinalom.

Malnakrem
Hozzavalok: 25 dkg malna, 2 dl tejszin, 1 pupozott teaskanal 
zselatinpor, izles szerint keves porcukor.
A gyumolcsot szitan atnyomom, hogy a magjai ne keruljenek bele a 
krembe, majd a gyumolcsvelot osszekeverem a porcukorral. A 
tejszinbol kemeny habot verek, lazan beleforgatom a malnavelot, 
vegul a fel dl vizben megaztatott es langyosra melegitett zselatint is 
belekeverve, a hutoszekrenyben jol lehutom, csak ezutan toltom meg 
vele a gofrikat.

Eperkrem
Hozzavalok: 25 dkg eper (szamoca), 2 dl tejszin, izles szerint keves 
porcukor, 1 pupozott teaskanal zselatinpor.
Pontosan ugyanugy keszitem, mint a malnakremet.

Mazsolas mak
Hozzavalok: 10 dkg finomra daralt mak, 5 dkg mazsola, 2-3 evokanal 
mez, masfel dl tej, 2 evokanal sargabarackiz, csipet so, 1 mokkaskanal 
reszelt citromhej.
Ket oraval a gofrisutest megelozoen az atvalogatott mazsolat leontom 
fel dl tejjel es hagyom jol felazni. A makot leforrazom a maradek 
tejjel, majd osszekeverem a sargabarackizzel, a mezzel, a reszelt 
citromhejjal, a soval, vegul belekeverem a megduzzadt mazsolat. A 
forro gofrit megkenem az izes makkal.

Vanilias tejszinhab
Hozzavalok: 2 dl tejszin, 1 pupozott teaskanal zselatinpor, fel dl tej, 
izles szerint porcukor, 1 zacsko vanilias cukor.
A tejben megaztatom a zselatint es langyosra melegitve belekeverem a 
kemenyre felvert tejszinhabba. Keves porcukorral es a vanilias 
cukorral izesitem, majd a hutoszekrenybe teszem fel orara, csak 
ezutan fogom felhasznalni.

Tejszines csokolade
Hozzavalok: 10 dkg tejcsokolade, 2 dl tejszin, 1 teaskanal zselatinpor, 
1 evokanal porcukor, fel dl tej.
A tejszinbol a porcukorral kemeny habot verek. A csokoladet 
megreszelem, a zselatint a tejben langyosra melegitve folyosra 
olvasztom, majd a tejszinhabba belekeverem a reszelt csokoladet es a 
zselatinos tejet. Ovatosan atforgatom, es a hutoszekrenyben kisse 
lehutom, csak azutan hasznalom.

Ollozas: Frank Julia/Gepek a konyhaban
-- 
                           Üdv.: Szászika*(2+2)
                            A kötekedő hentes!
A kövérek rövidebb életűek ugyan, de hosszabban esznek.
          http://www.yourwebhome.com/szaszika
+ - Ravioli (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Kedves Konyhások!

Volna egy nagy keresem. A ferjem hazahozott egy csomag raviolit a
boltbol, hogy ideje lenne kiprobálni ezt a fajta etket is. Mondtam
neki,hogy persze-persze elkeszitem, de azon kivul, hogy meg kell fozni
fogalmam sincs hogy mit csináljak vele. Most meg el tudom rejteni a huto
melyen, de elobb-utobb eszebe jut a hites uramnak es akkor nincs
menekves es kiderul az igazsag. Kerlek Benneteket segitsetek!

El?re is koszonom.
                                   Judit

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS