Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1953
Copyright (C) HIX
2005-02-05
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 habaras (mind)  15 sor     (cikkei)
2 Re: Uj edenyek elso hasznalata es ontott vas labas (mind)  14 sor     (cikkei)
3 140$ = Adobe Photoshop CS + Adobe Illustrator CS + Adob (mind)  1 sor     (cikkei)
4 Re: Uj edenyek elso hasznalata es ontott vas labas (mind)  40 sor     (cikkei)
5 Ki tud rola__talan_Sundiszno (mind)  14 sor     (cikkei)
6 hidegen vagy melegen (mind)  21 sor     (cikkei)

+ - habaras (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Listatagok!

> skrev ons 2 febr 05

"..... most mar nehany eve nem rantok be semmit, csak
habarast alkalmazok. "

Megtudna valaki mondani mi a kulönbseg a kettö között?

Gyerekkorom (hetven eve) kedvenc etele volt a habart krumpli.
Azt hogyan csinaljak?

Elöre is köszönöm!

Jenö
+ - Re: Uj edenyek elso hasznalata es ontott vas labas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Ági

Az új palacsintasütőt sóval kell kiégetni!. Tedd fel a palacsintasütő
t a gázra, és tegyél bele kb 1 dl sót.  Teljes lángon melegítsed, amíg a süt
37; alja kék nem lesz. Közben kevergesd a sót!.
Mikor már jó kék a sütő alja, öntsd ki a sót. És hirtelen engedd telle hid
egvizzel. Vigyázz, meg ne égessen a forró gőz. Utána már lehet használni p
alacsinta sütésre.  A sütés után nem szabad elmosni a sütőt, csak ki kell 
törölni.. Jó sütögetést.

ui. mindenféle vasedényt igy kell először használatba venni.
Üdv Joe

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 152.153-182-adsl-pool.axelero.hu)
+ - 140$ = Adobe Photoshop CS + Adobe Illustrator CS + Adob (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

http://93858.mjmfdiiijn.info/?LuhkNwLpkPSE1ff88029
+ - Re: Uj edenyek elso hasznalata es ontott vas labas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

On Thu, 3 Feb 2005, ... wrote:

> Sziasztok!
>
> A napokban kaptam egy vadonat uj labast es egy palacsinta sutot. Mit kell vel
uk
>  tennem az elso hasznalata alkalmaval, hogy a kesobbiek folyaman a labasban a
 t
> ej ne ragadjon le mikor forralom, a palacsinta sutoben ne ragadjon le a palac
si
> nta? Kesobbiek folyaman szabad e a palacsinta sutot vizzel elmosni vagy csak 
to
> rlokendovel a belselyet kitorolni es vekonyan beolajozva eltenni?

Attol fugg, hogy milyen anyagbol van. Ha teflonozott, akkor elmosogatod,
es hasznalhatod. Ha ontottvas, akkor a palacsintasutot ki kell olajjal
egetni, volt mar egy parszor itt is leirva, az archivumban megtalalod.

Tovabba mi ok
> ozhatja azt a hibat, hogy az ontott vas labasnal a belso zomancozott felulete
n
> a zomanc reteg felpattogzik? Az ontott vas labasok elso nem megfelelo hasznal
at
> a okozhatja e a hibat? Az ontott vas labasok elso es kesobbi hasznalata soran
 m
> ilyen szabalyokat kell betartani?
>

Az ontottvas es a zomanc (ami tulkepp uveg) hotagulasa eltero. Emiatt a
hirtelen kis helyen van nagyon melegitve, akkor az eltero hotagulas miatt
lepattan a zomanc. Mindkettonek viszonylag rossz a hovezetese, a zomance
rosszabb, mint a vase. Tehat ha lehet, langelosztoval vagy egyeb
nagyfeluletu modon melegitsd az edenyt, es mindig legyen benne valami,
szarazon sose menjen, es a forro edenyt sose hutsd le hirtelen.

-- 
  NGabor

     06/30/677-14-99          #Linux forever! (Debian Sid; 2.4.28)
*Magyarországon minden 41. ember Nagy. Családon belül még jobb az arány.*
+ - Ki tud rola__talan_Sundiszno (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok,

Keresem-kutatom azt a finomsagot, amit Anyukam keszitett
sok-sok evvel ezelott. 

Amire emlekszem: Babapiskota rummal locsolva alul,
tejbegrizzel leontve, csokiszosz (?) a tetejere...
Neve "sundiszno" - de lehet, hogy keverem valami massal.

Sajnos csak ennyi remlik.


Udvozlettel,
/Kata
+ - hidegen vagy melegen (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

bbuzas irta:
>A vajat a vizzel fel kell forralni es ugy bele a lisztet, es jol kikeverni.
>Nagyon suru massza lesz mivel a liszt megfo. Utana kihutve bele
>a tojast.

Vilagert sem akarok polemizalni, kinek a pap, kinek a papne. :)
Ami bevalt, arra eskuszik az ember.

En nem szakacs konyv szerint keszitem, egy regi kollaganom
igy adta meg nekem a receptet. Kihangsulyozva, hogy nagyon
gyorsan kell belekeverni a tojasokat. A tojas gyakorlatilag
megfo, ezert kezi habverovel gyorsan kell dolgozni, es ezert
kell egyenkent belekeverni a tojasokat.

Kedves Bori!
Persze, hogy tisztaban vagyok vele, hogy a forro rantast
hideg vizzel kell felengedni, de megis elofordult, hogy
megcsomosodott kisse. Nem tema tobbe :), mert most mar
habarok, es ezt legtobbszor burgonya kemenyitovel. :)

Szep hetveget mindenkinek: J.Zsoka

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS