1. |
habaras (mind) |
15 sor |
(cikkei) |
2. |
Re: Uj edenyek elso hasznalata es ontott vas labas (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
3. |
140$ = Adobe Photoshop CS + Adobe Illustrator CS + Adob (mind) |
1 sor |
(cikkei) |
4. |
Re: Uj edenyek elso hasznalata es ontott vas labas (mind) |
40 sor |
(cikkei) |
5. |
Ki tud rola__talan_Sundiszno (mind) |
14 sor |
(cikkei) |
6. |
hidegen vagy melegen (mind) |
21 sor |
(cikkei) |
|
+ - | habaras (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Kedves Listatagok!
> skrev ons 2 febr 05
"..... most mar nehany eve nem rantok be semmit, csak
habarast alkalmazok. "
Megtudna valaki mondani mi a kulönbseg a kettö között?
Gyerekkorom (hetven eve) kedvenc etele volt a habart krumpli.
Azt hogyan csinaljak?
Elöre is köszönöm!
Jenö
|
+ - | Re: Uj edenyek elso hasznalata es ontott vas labas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Szia Ági
Az új palacsintasütőt sóval kell kiégetni!. Tedd fel a palacsintasütő
t a gázra, és tegyél bele kb 1 dl sót. Teljes lángon melegítsed, amíg a süt
37; alja kék nem lesz. Közben kevergesd a sót!.
Mikor már jó kék a sütő alja, öntsd ki a sót. És hirtelen engedd telle hid
egvizzel. Vigyázz, meg ne égessen a forró gőz. Utána már lehet használni p
alacsinta sütésre. A sütés után nem szabad elmosni a sütőt, csak ki kell
törölni.. Jó sütögetést.
ui. mindenféle vasedényt igy kell először használatba venni.
Üdv Joe
(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 152.153-182-adsl-pool.axelero.hu)
|
+ - | 140$ = Adobe Photoshop CS + Adobe Illustrator CS + Adob (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
http://93858.mjmfdiiijn.info/?LuhkNwLpkPSE1ff88029
|
+ - | Re: Uj edenyek elso hasznalata es ontott vas labas (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
On Thu, 3 Feb 2005, ... wrote:
> Sziasztok!
>
> A napokban kaptam egy vadonat uj labast es egy palacsinta sutot. Mit kell vel
uk
> tennem az elso hasznalata alkalmaval, hogy a kesobbiek folyaman a labasban a
t
> ej ne ragadjon le mikor forralom, a palacsinta sutoben ne ragadjon le a palac
si
> nta? Kesobbiek folyaman szabad e a palacsinta sutot vizzel elmosni vagy csak
to
> rlokendovel a belselyet kitorolni es vekonyan beolajozva eltenni?
Attol fugg, hogy milyen anyagbol van. Ha teflonozott, akkor elmosogatod,
es hasznalhatod. Ha ontottvas, akkor a palacsintasutot ki kell olajjal
egetni, volt mar egy parszor itt is leirva, az archivumban megtalalod.
Tovabba mi ok
> ozhatja azt a hibat, hogy az ontott vas labasnal a belso zomancozott felulete
n
> a zomanc reteg felpattogzik? Az ontott vas labasok elso nem megfelelo hasznal
at
> a okozhatja e a hibat? Az ontott vas labasok elso es kesobbi hasznalata soran
m
> ilyen szabalyokat kell betartani?
>
Az ontottvas es a zomanc (ami tulkepp uveg) hotagulasa eltero. Emiatt a
hirtelen kis helyen van nagyon melegitve, akkor az eltero hotagulas miatt
lepattan a zomanc. Mindkettonek viszonylag rossz a hovezetese, a zomance
rosszabb, mint a vase. Tehat ha lehet, langelosztoval vagy egyeb
nagyfeluletu modon melegitsd az edenyt, es mindig legyen benne valami,
szarazon sose menjen, es a forro edenyt sose hutsd le hirtelen.
--
NGabor
06/30/677-14-99 #Linux forever! (Debian Sid; 2.4.28)
*Magyarországon minden 41. ember Nagy. Családon belül még jobb az arány.*
|
+ - | Ki tud rola__talan_Sundiszno (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
Sziasztok Konyhasok,
Keresem-kutatom azt a finomsagot, amit Anyukam keszitett
sok-sok evvel ezelott.
Amire emlekszem: Babapiskota rummal locsolva alul,
tejbegrizzel leontve, csokiszosz (?) a tetejere...
Neve "sundiszno" - de lehet, hogy keverem valami massal.
Sajnos csak ennyi remlik.
Udvozlettel,
/Kata
|
+ - | hidegen vagy melegen (mind) |
VÁLASZ |
Feladó: (cikkei)
|
bbuzas irta:
>A vajat a vizzel fel kell forralni es ugy bele a lisztet, es jol kikeverni.
>Nagyon suru massza lesz mivel a liszt megfo. Utana kihutve bele
>a tojast.
Vilagert sem akarok polemizalni, kinek a pap, kinek a papne. :)
Ami bevalt, arra eskuszik az ember.
En nem szakacs konyv szerint keszitem, egy regi kollaganom
igy adta meg nekem a receptet. Kihangsulyozva, hogy nagyon
gyorsan kell belekeverni a tojasokat. A tojas gyakorlatilag
megfo, ezert kezi habverovel gyorsan kell dolgozni, es ezert
kell egyenkent belekeverni a tojasokat.
Kedves Bori!
Persze, hogy tisztaban vagyok vele, hogy a forro rantast
hideg vizzel kell felengedni, de megis elofordult, hogy
megcsomosodott kisse. Nem tema tobbe :), mert most mar
habarok, es ezt legtobbszor burgonya kemenyitovel. :)
Szep hetveget mindenkinek: J.Zsoka
|
|