Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 990
Copyright (C) HIX
2001-10-27
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 francia hagymaleves (mind)  10 sor     (cikkei)
2 cekla+capa (mind)  14 sor     (cikkei)
3 RE: *** HIX KONYHA *** #989 (mind)  29 sor     (cikkei)
4 savanyusagok (mind)  6 sor     (cikkei)
5 almas suti Gabinak (mind)  36 sor     (cikkei)

+ - francia hagymaleves (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok !

Szerintetek hogyan lehet finom hagymalevest kesziteni? Mit szeretnek rajta a
franciak? Szeretik egyaltalan?
Zacskos levesporbol csinaltam mar en is (szerintem az a sajtgombocnak nevezett
ize borzalmas), de szeretnem kiprobalni az igazit is.
(ha mar szerepelt ilyen recept, orulnek, ha maganba valaki el tudna
kuldeni....koszi)

Jutka
+ - cekla+capa (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hali!

A piac tele szep ceklakkal, es biztos sokmindent lehet belole csinalni savanyus
agon kivul is. Ha van valami finom receptetek, akkor kiprobalnam.

Napokban ismerosom szegezte nekem a kerdest, hogy hogyan kell a ca'pa't elkeszi
teni? Vegul jobb hijan egyszeruen fuszersoval megsutottek. Igy se volt rossz, d
e ha veletlenul valakinak van capahusos receptje, akkor kivancsi lennek ra. Hat
ha egyszer megint capakozelbe kerulok...


Laja

(webes bekuldes, a bekuldo gepe: 194.88.54.137)
+ - RE: *** HIX KONYHA *** #989 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Felado :  [Hungary]: tudja valaki annak a finom almas
s|tinek a receptjit,  amelyik krimmel (+almadarabok) van tvltve is mandula
van a tetejin?

Kedves Gabi!
En talaltam egy ilyen receptet a gyujtemenyemben. En meg nem sutottem meg,
de a Mocsari Erno tobb receptjet megfoztem es jo lett. Remelem ez is
sikerulni fog.
Szia!
Bobe
Csopaki almas pite
Hozzavalok: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, 3 db tojas, egy
teaskanal rum, 1
evokanal porcukor, izles szerint so, 2 dl tejfol, 1 kg savanykas alma, 1
csom.
vanilias cukor, 5 dkg porcukor. A felso reszhez 4 db tojas, 12 dkg cukor, 10
dkg orolt mandula, 3 dkg grizes liszt, 5 dkg zsemlemorzsa.
Elkeszites: A lisztbol, vajbol, tojassargabol 1 tk. rummal, 2 ek.
porcukorral, csipet soval
es annyi tejfollel amennyit felvesz, tesztat keszitunk, es 1 oran at huvos
helyen pihentetjuk. Kb. 0,5 cm vastagra nyujtjuk es tepsibe tesszuk. A
tesztat
meghintjuk zsemlemorzsaval es ujjnyi vastagon rarakjuk a vanilias cukorral
meghintett almaszeleteket. A tetejere a 4 db tojassagajat 12 dkg cukorral
habosra keverjuk, hozzaadjuk a 10 dkg orolt mandulat, a kanal grizes lisztet
es a tojasok kemenyre vert habjat. Kessel elsimitjuk es a sutoben
aranysargara sutjuk.
Lelohely: http://www.kzs.hu/hmvhir/date.asp
Szerzo: Mocsari Erno
+ - savanyusagok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Hazi savanyusag recepteket keresek. Nagyon szeretem pl a csipos csalamadet,
es egy csomo zold paradicsomom maradt a kertbol, amit szeretnek
felhasznalni. Esetleg uborkaval is probalkoznek. (Erre felenk nem nagyon
lehet ilyeneket kapni, ezert lenne ideje megprobalnom hazilag). Koszi,

Zsuzsa
+ - almas suti Gabinak (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Gabi!

Mandulás almapürétorta

Hozzávalók: a tésztához 14 dkg vaj, 14 dkg cukor, 14 dkg liszt, 4 egész
tojás; a töltelékhez 50 dkg reszelt, tisztított alma (tisztán mérve), 10
dkg darált mandula, 10 dkg margarin, fél citrom leve, csipetnyi só, 15
dkg porcukor, a díszítéshez tejszín és mandula.
A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verem a porcukorral, majd
egyenként beleverem a tojássárgákat és belecsorgatom az olvasztott, már
hideg vajat, végül beleforgatom a lisztet. Papírral bélelt tortaformába
simítom a masszát és mérsékelten meleg sütőben megsütöm. Közben
elkészítem a krémet. A margarint habosra keverem a cukorral és a
citromlével, majd a darált mandulát is hozzáadom. Közben az
almareszeléket fedő alatt, saját levében megpárolom, majd a fedőt levéve
elpárologtatom róla a felesleges levet. A már kihűlt almapürét
belekeverem a cukros-mandulás krémbe és tovább keverem. Könnyű, habos
tömegnek kell lennie. A kihűlt tortát három lapba vágom, mindegyiket
bekenem a mandulás almapürével, majd a torta tetejét tejszínhabbal és
szálkásra vágott mandulával feldíszítve, jól lehűtöm.

Almatorta

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg iszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porckor, 1
tojás.
Krémhez: 80 dkg alma, 5 dl tej, 10 dkg cukor 5 dkg pudingpor.
A megadott anyagból tésztát gyúrunk, vékonyra kinyújtjuk. Egy sütőformát
kibélelünk a tésztával és megsütjük. A tejből, a pudingporból kevés
cukorral sárgakrémet főzünk és vastagon megkenjük vele tésztát.
Rátesszük a kimagozott, vékonyra felszeletelt almát és 150 fokos sütőbe
téve 20 percig sütjük. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Még finomabb lesz, ha sütés előtt a tetejét megkenjük keményre vert,
cukros tojásfehérjével, majd durvára vágott mandula darabkákkal
megszórjuk.

Ottilia

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS