Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 944
Copyright (C) HIX
2001-09-02
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Husveti nyul (mind)  12 sor     (cikkei)
2 ``Start Accepting Credit Cards NOW`` (mind)  29 sor     (cikkei)
3 Edes hus. (mind)  29 sor     (cikkei)
4 Apropo! (mind)  10 sor     (cikkei)
5 csirke + nemcsirke (mind)  38 sor     (cikkei)

+ - Husveti nyul (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

Vagaseret lett a husvet ot patyolgatot nyuszikank.
Mivel meg soha nem etunk nyulhust, ugy gondoltuk
megkostolnank okelmet.
Ha tudtok elkeszitesi tanacsokat, recepteket,
kerletek benneteket, ne kimeljetek.
   
Üdv.:
Kata
-- 
http://www.nexus.hu/nepdal
+ - ``Start Accepting Credit Cards NOW`` (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

mvc89cv
We help business owners accept credit cards!

Competitive Rates! Below Market Prices!

Our approval process is quick and simple!

We offer complete processing systems for your business:

*Internet
*Retail
*Mail Order
*Phone Order

Free information request form:
PLEASE VISIT

http://www.freewebhostingcentral.com/merchantservices


****************************************************************
Since you have received this message you have either responded
to one of our offers in the past or your address has been
registered with us.  If you wish to be removed please reply to:
mailto:?subject=remove
****************************************************************
v6vc

*****
+ - Edes hus. (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Semmikeppen sem vitazva jut eszembe Vica soraira:

>Nem lesz tul edes a hus? mert azt mi nem szeretjuk. bananosat 
>mintha mar egyszer en is csinaltam volna, sok evvel ezelott,
>az jo volt

Nem mondom, hogy minden nap, de ritkan szamomra az edes hus nagyon 
elvezetes. Meg az egyszeru levesben fott hus is sos rumplipure es 
egyszerre edes almakompot korettel valtakozva kanalazva. Imho
probalkozzal nehanapjan.
Gyakran megszeretunk olyasmit, amit korabban nem kedveltunk. En
gyerekkoromban utaltam a fozelekeket es mindenfele zoldseget, a
huslevesbol kihalasztam az aprora vagott sargarepat is, a
karfiolnak, karalabenak mar a szagatol is hanyingert kaptam. Ma
meg.... No ket dolog megmaradt. A paradicsomos kaposztanak es a
sargarepafozeleknek meg mindig utalom a szagat. Erdekes, pedig
minden mas kaposztafelet, es minden mas paradicsomos etelt imadok.

Es hogy valami egyperces csekelyseg is legyen:

Banant suru rantotesztaba forgatva olajban aranybarnaza sutunk, majd
leontjuk elomelegitett mezzel. Forron talaljuk ket gomboc jeghideg
vaniliafagylalttal. Imadom, sokkal tobbet er, mint magaban a banan.
A mez elomelegitesenel vigyazzunk, hogy rovid ideig csinaljuk, ne
surusodjon be, mert a melegen meg folyekony mez egyebkent
kellemetlenul raragad a fogakra. Eloszor elkovettem ezt a hibat.
Eppen csak meleg legyen, nem kell forralni.

Udv, Peter.
+ - Apropo! (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Elnezest az offtopicert!

Ha van valaki az USA-bol a listan es szivesen segitene nekem egy
csekelysegben, kerem jelezze. Csak egy-ket emil elkuldesere kernem.
Nekem nem valaszolnak, nem tudom miert? Felek, hogy esetleg abszolut
nem torodnek ilyen "egzotikus" tavoli orszagokbol jott
megkeresesekkel. Pedig vasarolnek toluk, es ez nekem nagyon fontos
lenne. Kivancsi vagyok el-e meg az uzletuk, vagy valami miatt
bezartak?
Elore is koszonom, Peter.
+ - csirke + nemcsirke (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Eloszor is: szerintem a gyumolcsos husos kajak nem edesek, foleg ha savanykas g
yumolccsel keszulnek :-)))
Komolyan, pl a disznohus, ami viszonylag zsiros, nagyon finom almaval.
Oldalast szoktam sutni egeszben es felbevagott almakkal, nalunk legalabbis favo
rit!

Csomagolt csirkemell ( 4 szem)

Suss at 4 nagyobb darab csirkemellet vajon, sozd meg.
2 fokhagymagerezdet es ˝ csilit torj ossze mozsarban 1 tk szechuan
borssal (szerintem jo a fektebors is) es ˝ dl friss koriandermaggal, keverd oss
ze kremnek. Keverd ossze 2 dl yoghurttal (itt lehet kapni u.n. torok yoghurtot 
ami 
10 % zsiradekkal van es kremszeru)
Takard be ezzel a keverekkel a csirkemelleket es tuzallo talban susd meg 
sutoben 200 fokon ca 12-15 percig.
Parolt rizs illik hozza.

Combszeletek banannal (4 szem)

4 szelet comb, 2 banan, 3 ek vaj, 1 kk currypor, 2 dl tejszin (de ha van creme 
fraiche akkor fele/fele) 2  kk liszt

A banant hamozd meg, vagd el hosszaban es csepegtess ra keves citromot.
A vajat serpenyoben forrositsd meg, keverd el benne a curryport es susd at 
az elfelezett bananokat, de ne susd tul hogy ne essenek szet. Utanna a 
husszeleteket forgasd meg lisztben es susd meg ugyanabban a zsiradekben.
Amikor kesz (5-7 perc) vedd ki a husszeleteket es tedd egy tanyerra (vagy 
labasba) es takard le hogy ne szaradjanak ki.
A visszamaradt zsiradekban piritsd meg a lisztet es a tejszinnel keszitsd el a 
szoszt (+ ha van a creme fraiche)
Rakd vissza a kesz husszeleteket, sozd meg, hagyd meg egy kicsit atrottyanni es
 rakd ra a bananokat.
Lehet raszorni aprora vagott petrezselymet (jobban nez ki)
Ez is parolt rizzsel a legjobb.

joebe'det az etvagyhoz !
Agnes

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS