Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 975
Copyright (C) HIX
2001-10-12
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Dr. Oetker receptek 2 (mind)  92 sor     (cikkei)
2 FW: *** HIX KONYHA *** #964, szendvicsre (mind)  23 sor     (cikkei)

+ - Dr. Oetker receptek 2 (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok konyhasok!

Bocs, az elso adagot ekezettel kuldtem.

Udv.: Misi

11. Borsos kalacs.
25 dkg. vaj vagy zsir, 37 dkg. cukor, 6 tojas feherje habba verve,
1/8-1/4 1. tej, 1 keshegynyi so, 50 dkg: liszt, 1 csomag Dr.
Oetker-fele sutopor, 3 evokanal kakao, 12 dkg. mazsola, 5 dkg.
citronat, 1 teaskanal torott fahej, 1 keshegynyi orolt szekfuszeg.
A vajat habossa keverjuk, hozzaadjuk a cukrot, tojassargajat, tejet,
sot, a sutoporral kevert lisztet, vegul a kakaot, mazsolat,
citronatot, fahejat, szekfuszeget es a tojashabot. Jol kizsirozott
formaban 1 l/2 orahosz-szat sutjuk.
A tesztahoz annyi tejet adjunk hozza, hogy az a kanalrol vastagon
folyjek ala.

12. Bukta.
7 dkg. vaj vagy zsir, 1egesz tojas, 1 tojas sargaja, 1 evokanal cukor,
1/4 kg. liszt, 1/8 1. tej, 1 csomag Dr. Oetker-fele sutopor, 1
teaskanal Dr. Oetker-fele vanillincuhor es egy keves so.
A zsirbol, tojasbol, cukorbol, lisztbol, tejbol es vegul a sutoporbol
masszat keszitunk. A tesztat Evokanallal kiszaggat- juk s a jol
belisztezett gyurodeszkara tesszuk, szejjel lapitjuk es lekvarral,
izzel, makkal, turoval stb. megtoltve, sze-leit visszahajtjuk.
Szorosan egymas melle jol kikent tepsibe rakjuk, a buktak .oldalat
olvasztott vajjal vagy zsirral bekenjuk, forro sutoben kisutjuk, majd
vegul vanillincukorral kevert cukorral beszorjuk.

13. Burgonyas kenyer.
1/2 kg. liszt, 8 dkg. zsir, 10 dkg. cukor, 1 egesz tojas, 1 kanal rum,
1/4 1. tej, 2 burgonya, so, citromhej, egy 1/2 csomag Dr. Oetker-fele
sutopor es mazsola.
A masszat kemenyre kidolgozzuk, cipoalakban, bezsirozott formaban
kisutjuk. Sutheto tepsiben is, tojasfeherjevel bekenve.

14. Burgonya-krokett.
12 drb. kozepnagysagu, hamozott bur-gonyat megfozunk, szitan attorunk,
hoz-zaadunk 5 dkg. vajjal vagy zsirral ha-bossa elkevert 2 drb.
tojast, egy keves -sot s egy keves Dr. Oetker-fele suto-port.
A tesztat zsemlyemorzsaval vastagon beszort gyurodeszkan 2 ujjnyi
vastag rudakra vagjuk, melyeket ismet 6-8 cm. hosszu darabokra
metszunk s a morzsaba nyomkodunk. A tesztat forro zsirban pirosra
kisutjuk.

15. Burgonyas-retes.
20 dkg. liszt, keves so, 5 dkg. vaj, 1 tojas, tej.
T o 1 t e 1 e k: 30 dkg. fozott es attort burgonya, 6 dkg. vaj, 2
tojas, 15 dkg. cukor, 1 csomag Dr. Oetker-fele vanillincukor; 1/2
csomag Dr. Oetker-. fele sutopor.
A lisztbol, vajbol, sobol es langyos tejbol lagy retestesztat
keszitunk es melegen befodve allni hagyjuk. Kozben elkeszitjuk a
kovetkezi tolteleket. A vajban a cukrot es a tojas sargajat jol
elkeverjuk es hozzaadjuk a vanillincukrot, burgonyat, csipetnyi sot,
sutoport es 2 tojas habjat, esetleg egy keves mazsolat.
A retestesztat belisztezett abroszon kihuzzuk, egyenletesen megtoltjuk
es bezsirozott tepsiben zsirral bekenve forro sutoben kisutjuk.
Talalaskor cukorral behintjuk.

16. Burgonyas kifli.
˝ kg. liszt, 20 dkg. fott burgonya paszirozva, I5-20 dkg. zsir, 20dkg.
cukor, 2 tojas, citromhej, 1 csomag Dr. Oetker-fele sutopor. A
hozzavalokat jol osszegyurjuk, ha szukseges, keves tejet teszunk
hozza, azutan 2 kesfokvastagsagnyira kinyujtjuk, negyszogekre vagjuk
es az egyes darabokat megtoltve gyumolcsizzel kiflire formaljuk es
bezsirozott tepsiben vilagossargara megsutjuk. Dr. Oetker-fele
vanillincukorral behintjuk.

17. Citrommaz.
10 dkg. cukor, 2 evokanal meleg viz, reszelt citromhej, 1/2
tojasfeherje.

18. Cukormaz.
15 dkg. cukor, 1/8 1. vizben nyulos peppe fozve, mig az ujjak koze
fogva halot nem ereszt.


19. Csehpimasz.
1/4 kg. liszt, 3/8 1, tej vagy tejfel, keves so, 5 dkg, cukor, 3 dkg.
olvasztott vaj vagy zsir,
1 tojas, 1 tojas sargaja, 1/2 csomag Dr. Ortker-fele sutopor, 1/2
csomag Dr. Oetker-fele vanillincukur.
Kanalankent adagolva a tesztat, hozzavalo sutoformaban forro zsirban
ki-sutjuk. Gyumolcsizzel, csokoladeval stb. bekenjuk es
vanillincukorral kevert cukorral vagy fahejjal behintjuk.

20. Csillagok.
28 dkg. vaj vagy zsir, 35 dkg. liszt, 3 tojas sargaja, 1 citromheja es
leve, 10 dkg, cukor, 1 keshegynyi so, 1 csomag Dr. Oetkr-fele sutopor.
A masszat gyurodeszkan jol atdolgozzuk, csillagformaval kiszaggatva
kozepes tuz mellett megsutjuk.
+ - FW: *** HIX KONYHA *** #964, szendvicsre (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

mindenféle kenyerre kenheto kremek jutottak hirtelem eszembe: 
1. reszelt és utana meg aprora darabolt/turmixolt kb. 2 szal sargarepa, kb.
10 dkg-nyi reszelt fustolt sajt, olvasztott vajjal, zuzott fokhagymaval,
so,bors osszekeverve, megfagysztva finom, nem szokvanyos, ra mehet meg
valami zoldseg,salata.
2. lencse, sargaborso, zoldborso puhara megfozve egy kis husleves kockaval,
hogy ne legyen olyan tomeny az ize. a fuszerezes lehet tetszolegesen indiai
jellegu, curry, csipospaprika, hagyma, so, bors, baber, es szinten
olvasztott vajjal jol osszeturmixolni, hutoben "visszafagyasztani", 
3. turo(hogy szaporitson), marvany sajttal, durvara vagott dioval,
fokhagymaval, esetleg nemi tejfollel, nem tul sok vajjal, so, bors, szinten
jol kikeverni
4.szardiniarol a levet leonteni, vajjal, tovabbi fuszerekkel, jo alaposan
kikeverni
5.bolti kenomajast aprora vagott hagymaval, savanyu uborkaval, kis
mustarral, soval, borssal, vajjal habosra keverni, 
6. fottojas, keves mustar, olvasztott vaj, so, feherbors turmixban
tojaskremme kikeverni,
7. vajat mindenfele zoldfuszerekkel, akar szaritott boltival is (oregano,
bazsalikom,majoranna,kakukkfu), zuzott hagymaval, soval, borssal fuszervajja
kikeverni. 
8. sok  aprora vagott diot, fokhagymaval, soval, borssal, olvasztott vajjal
jol osszekeverni, szinten mehet a kenyerek koze.

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS