Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 632
Copyright (C) HIX
2000-08-23
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 RE: Cukkini (mind)  38 sor     (cikkei)
2 Re: Cukkini (mind)  7 sor     (cikkei)
3 Gyros (fwd) (mind)  17 sor     (cikkei)
4 Bajor soros csulok (mind)  25 sor     (cikkei)
5 tejberizs (mind)  8 sor     (cikkei)
6 Re: martas (mind)  40 sor     (cikkei)
7 Re:baranygerinc (mind)  10 sor     (cikkei)

+ - RE: Cukkini (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,

Egy elokelo etteremben vacsoraztam, ahol grillezett halfilet cukkinimartassal k
inaltak. Fenseges!
Megkerdeztem, hogyan keszul es megcsinaltam a pincer instrukcioi alapjan.
4 szemelyre

  4 db kozepes cukkini (lehet tobb is)
  2 dl tejszin
  3 evokanal liszt (vagy ennek megfelelo kemenyito, a pontos adagot nem tudom, 
en lisztet hasznaltam)
  frissen orolt fekete bors (nem teljesen finomra, kisse darabosra!)
  fel citrom leve
  so

A cukkinit megmossuk es levagjuk vegeit. Szeletelon vekony szeletekre lereszelj
uk, igy hamarabb megparolodik. 
Majd megparoljuk. Otthon van egy ugyes kis szerkezet, labakon all es szetnyitha
to. Bele kell tenni labosba es 
annyi vizet engedni a labosba, hogy ne alljon a vizben a parolni valo. Persze m
as ugyes paroloszerkezet is 
megteszi. Kb. 10 perc alatt pepesse parolodik. Ezutan leturmixoljuk es visszate
sszuk a tuzre. Soval, borssal 
izesitjuk. A tejszint es a lisztet osszekeverjuk es a pephez ontjuk. Forrasig m
elegitjuk, de nem forraljuk, mert a 
tejszin megsavanyodhat! Ha kesz, akkor felrerakjuk. Aki kisse edeskesen szereti
, az rakhat bele 1 teaskanal 
cukrot is. Ja ne feledkezzunk el  fel citrom kifacsart leverol sem.
A halakat grillezzuk es a szosszal talaljuk.A halak kozul a legjobbak a tengeri
 halak, amelyeknek vastag torzsuk, 
vastag husuk van. Koretnek parolt zoldseg (repa, brokkoli) es burgonyapure duka
l.
Az etteremben raktak a tanyerra meg fott garnelatorzseket is. Igy komplett a me
nu. 

Remelem mukodik, ird meg mire jutottal.

Udv, Kulta
+ - Re: Cukkini (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Tudtok valami jo kis recepteket cukkinira? Ugyanis annyi terem a 
> kertben, hogy mar nincs otletem az elkeszitesere.

Cukkini viragja: palacsintatesztaba martva, es forro olajban megsutve.
Finom, olasz csemege.

Udv, Lazar Peter
+ - Gyros (fwd) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Az alabbi kerdes jelent meg a TIPPEN.  Segitsetek neki.

Martha
***********************
> Felado : 

> Temakor: Gyros.. ( 7 sor )
> Idopont: Tue Aug 22 09:53:17 EDT 2000 TIPP #3664
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Sziasztok !

Nem tudja valaki, hogy hogy lehet 'hazilag' gyrost kesziteni ?
Az ontetek receptje kellene..
(maganba, please, mert nem olvasom a TIPPet)

Koszi, udv: Peter
+ - Bajor soros csulok (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok Konyhasok!

Bajor soros csulok
Hozzavalok: egy nagy sertescsulok, 1/4 l husle, so, bors, par
borokabogyo, orolt komeny, 1/2 l sor, 2 dl tejfol, edes pirospaprika,
szukseg szerint liszt, vagy szoszsurito.

A megmosott csulkot szarazra toroljuk es a boret nagyon eles kessel
kockara bevagdaljuk. Soval, borssal es komennyel bedorzsoljuk.
A csulkot sutoedenybe tesszuk, leontjuk kb. 1/4 l forro vizzel,
hozzaadjuk a borokabogyokat es 200C°-ra elomelegitett sutobe teve
2-2 1/2 oran keresztul sutjuk. Kozben a sorrel locsolgatjuk.
A vegen a borenek ropogosnak kell lennie. A kisult let felontjuk a
huslevel es hozzaadjuk a tejfolt is. Pirospaprikaval, soval, borssal
izesitjuk es liszttel, vagy a szoszsuritovel a kivant surusegure keverjuk.
Parolt kaposztaval es knedlivel talaljuk. (Meg hideg sorrel!)

Mindenkinek jo etvagyat kivan:
Misi
ICQ 79457784
www.nexus.hu/misi-nagy

Misi
ICQ 79457784
www.nexus.hu/misi-nagy
+ - tejberizs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok!

	Lehet, hogy bugyuta kérés: tanácsot kérek, hogyan lehet - ha lehet
egyáltalán - mikróban elkészíteni a tejberizst. Illetve, ha van valami
különleges, a hagyományostól valamiben eltérő receptetek (lehet rizskoch
is), örömmel venném, ha megosztanátok velem.

	Vivien
+ - Re: martas (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>mar nagyon unom azokat a bolti szoszokat, amelyeket tesztara lehet tenni
(pl. c
>arbonara, bolonyai, sajtmartas).
>Van valami tippetek otthon keszult izletes szoszokra?


Szevasztok!

Ime egy recept.

Bolognai mártás

Hozzavalok:

olaj 0,5 dl
voroshagyma 1 fej
sargarepa 1 szal
petrezselyem 1 szal
zeller 1 fej
zellerlevel 2 szal
hus (marha,sertes) 10 dkg
paradicsompure 6 ek.
so
orolt bors
fokhagyma 2 gerezd
baberlevelpor 1 mokkask.
rozmaring

Az olajon sargara piritjuk a reszelt voroshagymat, beletesszuk a reszelt
zoldsegeket. Eros langon kevergetve ket - harom percig piritjuk, majd a
daralt hust beleteve meg nehany percig sutjuk. Belekeverjuk a
paradicsompuret ketszer annyi vizzel engedjuk fel, es a fuszereket beleteve
fedo alatt ket oraig paroljuk. Ha a levet elfone mindig egy keves vizzel
potoljuk.

Kiprobalt recept. Sokkal finomabb, mint akar az uveges, akar a zacskos
bolti.

Jo etvagyat hozza.
Gyula
+ - Re:baranygerinc (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>Amikor probaltunk venni
>baranygerincet, a hentesek korberohogtek minket. Hol lehet
>ilyet kapni?

Szevasztok!

Vagy ket eve a Metro aruhazban lattam Ausztraliabol szarmazo fagyasztottat.

Udv
Gyula

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS