Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 1320
Copyright (C) HIX
2002-11-05
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 re:csipkebogyolekvar (mind)  22 sor     (cikkei)
2 Kotyogo (mind)  15 sor     (cikkei)
3 Turo/sajt (mind)  16 sor     (cikkei)
4 Pohar mertek (mind)  13 sor     (cikkei)
5 RE: Puncs (mind)  19 sor     (cikkei)
6 Bor - kenyer kura (mind)  6 sor     (cikkei)
7 kekszhez (mind)  8 sor     (cikkei)
8 Re: majdnem grillezes (mind)  9 sor     (cikkei)

+ - re:csipkebogyolekvar (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Zita!

> Gondolom, ezzel az ujfajta "olasz tipusu" paradicsompaszirozoval
> kiserleteztel. Sajnos nekem semmilyen sincs, de most eszembe jutott, hogy
a
> nagymamamnak volt egy olyan paszirozoja, ami daralo kinezetu volt, de a
> lenyege egy nagyon aprolyukas fem henger volt, amibe egy - husdaraloehoz
> hasonlo - csiga hajtotta be a paradicsomot, es a heja vhogy egy masik
> nyilason jott ki - abszolut kipreselve. Nem tudom, igy ra lehet-e jonni,
> mire gondolok, de szerintem ez csipkebogyohoz is jo lenne.

No en ezt a Nagymama-fele passzirozot hasznaltam! Nem sok sikerrel jartam
vele, mert mint emlitettem, fizikailag nehez volt tekerni, de jovore javitok
a modszeremet - igaz, most nem is volt turelmem nagyon kiserletezni vele,
mert nem tunt gyorsabb megoldasnak, mint a gezen valo szures.

Egyebkent mi ezen a paradicsompasszirozon csinaljuk a ribizlikeszitmenyeket
is, es arra pl. nagyon jo! (lekvar, szorp es a mag is allitolag ertekes
anyagokat tartalmaz)

Koszonom a segitsegedet meg egyszer, megint egy kicsit okosabb lettem!
Katalin
+ - Kotyogo (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

>  zart rendszerben erjesztjuk.
>  Azert kell kotyogoval erjeszteni, mert konnyen ecetesedik.

Kedves Eva, es mindenki!

Le kell szogeznem mindenek elott, hogy nem vagyok nagy borszakerto. Errol a
kotyogorol mar hallottam.
Van egy nagyon jo meggylikor receptem, probaltam kicsiben megcsinálni, de
sajnos hiaba minden ovatossagom, nincs ilyen szerkentyum es bizony
megecetesedett az egesz. Az erdekelne, hol kaphato ilyen kotyogo haztartasi
celokra (kisebb mennyiseghez valo, gondolok itt arra, hogy pl. ha kisebb az
edeny, aniben a finomsag keszul), illetve otleteket varok, esetleg hogyan
lehet megoldani a helyettesiteset hazilag.

Valaszokat elore is koszonom, sziasztok: Andi.
+ - Turo/sajt (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Nem tudom ez megoldja e a turo koruli
bizonytalansagot, de hat megprobalom.
brinza de vaca= tehen turo
brinza de oaie= juh turo
cascaval=sajt

Meg ennyi megmaradt roman tudasombol, nem sokkal
tobb;-)

Udvozlettel
Bori

__________________________________________________
Do you Yahoo!?
HotJobs - Search new jobs daily now
http://hotjobs.yahoo.com/
+ - Pohar mertek (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Kedves Misi!
Nagyon koszonom a sok finom receptet, szeretnem
kiprobalni de nem tudom mekkora a tejfolos pohar es a
joghurtos pohar. Legy szives alakitsd at decire,
grammra ami jobban ismert.
Koszi szepen,

Bori

__________________________________________________
Do you Yahoo!?
HotJobs - Search new jobs daily now
http://hotjobs.yahoo.com/
+ - RE: Puncs (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Zsolt!

Forro puncs

Hozzavalok: 56 dkg kristalycukor, 1,5 dl viz, 1 db citrom, 4 db narancs, 4
dl tea( cukor es citrom nelkul), izles szerinti mennyisegu finom rum, 1-1
kis darabka citromhej es vaniliarud.

A cukrot a vizzel felforraljuk es hagyjuk letisztulni. Hozzaadjuk a citrom
es a narancsok kifacsart, atszurt levet. Beletesszuk a citromhej es a
vaniliarud darabkat, meg egyszer felforraljuk. Hozzaontjuk a teat es
(mindenki izlese szerint adja hozza) a rumot. Szuron keresztul ontjuk
poharakba.

Forron az igazi.

Van meg sok melegito-ital receptem, ha akarod, irok meg.

Agi
+ - Bor - kenyer kura (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Gepkocsivezetok, gyerekek, terhesek, szoptatos anyak
termeszetesen nem alkalmazhatjak a kurat ". 

Napi 8 dl bortol, mar az elso nap berug az ember, ezt 1-2 hetig szinten tartja,
 ily reszegen 2. het vegen biztos kirugjak a munkahelyerol, addigra alkoholista
va is valik. Egyenes ut a hontalansag fele.
+ - kekszhez (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

en a citromlevet narancslevel vagy tejfollel helyettesitenem, 
a narancsle eseten reszelt narancshejjal is, 
gyomberbol mindenkepp bolti, zacskos orolt gyombert hasznalnek 1-2 kis teaskana
llal, 
anizst, szegfuszeget, fahejat is orolve 1 teaskanallal, 
es kiprobalnam a bolti mezecskalacs fuszerkevereket is, es a 
mandulat is egy reszet daralva, es szeleteket a tetejere. 
Sot, ki is fogom probalni, koszi a receptet.
+ - Re: majdnem grillezes (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Jutkanak es akit meg erdekel:
En is palcikakra huzgalok mindenfele jot, azutan keresztbe fektetem egy 
alkalmas meretu tepsi peremen, amibe kis vizet ontok, hogy ne egjen ra a 
lecsopogo zsir, es sutoben megsutom a holmit. E modszer hatranya, hogy a 
vizgoztol nem lesz tokeletesen ropogos az eleseg, de potleknak megteszi :-)

Udv
Istvan
http://kifozde.inf.hu

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS