Hollosi Information eXchange /HIX/
HIX KONYHA 942
Copyright (C) HIX
2001-08-31
Új cikk beküldése (a cikk tartalma az író felelőssége)
Megrendelés Lemondás
1 Re: *** Csirkemell (mind)  67 sor     (cikkei)
2 csirkemell (mind)  24 sor     (cikkei)
3 somloi galuska (mind)  9 sor     (cikkei)
4 csirkemellbol - Rezsonek (is) (mind)  16 sor     (cikkei)
5 Vas megyei Do:do:le (mind)  9 sor     (cikkei)
6 csirkemell (mind)  11 sor     (cikkei)
7 csirkemell: nem fogyos kaja (mind)  11 sor     (cikkei)

+ - Re: *** Csirkemell (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Szia Rezso!

> Vettem egy szep csomag csirkemellet, es napok ota torom a fejem, hogy milyen
> finomsagot csinaljak belole. Kerlek segitsetek ki egy par otlettel.

Ime nehany recept.

Betyar csirkepecsenye

Hozzavalok:
50 dkg csirkemell, 4 fej gomba, 2 fej lilahagyma, 30 dkg fustolt szalonna, 2 pa
r baromfivirsli, 3 nagy szem burgonya, 1 evokanal olaj, szarnyas-fuszerkeverek,
 so, bors, pirospaprika, 4 db fel kihegyezett
hurkapalca.

Tuzzuk a hurkapalcara az alapanyagokat a kovetkezo sorrendben: egy szelet burgo
nya, egy szelet csirkemell, egy szelet szalonna, egy vastagabb szelet voroshagy
ma, egy vastagabb karika virsli, egy szelet gomba. Ezutan megismeteljuk ugyaneb
ben a sorrendben az alapanyagok felszurasat egeszen
addig, amig a hurkapalca meg nem telik. Ugyeljunk arra, hogy a vegen minden ese
tben burgonya zarja a sort. Az igy elkeszult nyarsakat olajjal meglocsoljuk, ma
jd befuszerezzuk. Egy talba helyezve lefedjuk es 18 percig 500 W-on sutjuk, maj
d a fedot leveve 350-400 W-on tovabbi 6 percig paroljuk.

Csirkemell erdokerulo modra

4 fel kicsontozott, leborozott csirkemellet megsozunk, megborsozunk, oreganoval
 bedorzsolunk es alufoliaba csomagolva hutoszekrenyben 3-4 orat erleljuk. Kozbe
n 25 szem gesztenyet sutoben 40 percig sutunk, megtisztitunk, es 3-4 dkg vajon 
aranysargara piritjuk. 20 dkg puha, kimagozott aszalt szilvat raszorunk. 1 evok
anal cukorral meghintjuk, megvarjuk, mig kisse karamellizalodik. 1 evokanal kon
yakkal es csipetnyi soval izesitjuk. 2,5 dl vorosbort egy kiskanal kemenyitovel
 osszekeverunk es a gyumolcsos ragura ontjuk. 1-2 percig forraljuk, mig kisse b
esurusodik, kozben 1 kiskanal frissen reszelt gyomberrel fuszerezzuk. A hust 4 
evokanal olajon, kozepes langon, oldalankent 3-4 percig sutjuk. Talalaskor fels
zeleteljuk, a boros-gesztenyes raguval leontjuk. Burgonyapure illik hozza.

Csirkes rizssalata szilveszterre
Hozzavalok 6 szemelyre:     
2 csirkemellfile
25dkg hosszuszemu rizs
15dkg mirelit zoldborso
1/2 doboz ananaszbefott
12dkg majonez
1,5 dl joghurt
2 evokanal vaj vagy fozomargarin
citromle
csipetnyi cukor
so
1 teaskanal curry
feher bors

A rizst forrasban levo, sos vizben, fedo alatt kb. 20 percig fozzuk. Kozben a b
orsot keves sos vizben kb.5 percig fozzuk, majd lecsopogtetjuk. A csirkemellet 
darabokra vagjuk, es a megforrositott
margarinon 5-6 perc alatt koroskorul megpiritjuk. Sozzuk, borsozzuk, majd kisze
djuk a serpenyobol. Az ananaszt lecsopogtetjuk, levet felfogjuk. A majonezt kik
everjuk a joghurttal, keves ananaszlevel,
citromlevel, soval, curryvel es csipetnyi cukorral. A salata hozzavaloit osszek
everjuk es leontjuk a martassal. Legalabb 1 oraig erleljuk. Talalas elott, ha s
zukseges, utana izesitjuk.

Udv 

Eva
-- 

+ - csirkemell (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

"Vettem egy szep csomag csirkemellet, es napok ota torom a fejem, hogy
milyen finomsagot csinaljak belole. Kerlek segitsetek ki egy par
otlettel."

Szia, Rezso!

Ha tul sokat varsz, megromlik a csirkemell!!!  :((((((((((

Hertelenjeben ezek jutottak eszembe:

1. Vagj vekony szeleteket es keszits belole "becsi szeletet"!  (ta'lala's
	elott csavarj ra egy kis citromlet.

2. Apro, vekony savokat, zold fe'le'ket hirtelen sutni kinai modon.

3. Csinalj rizibizit.

4. Keszits toltott csirket.

Ha csont van rajtuk, azt tedd egy zoldse'g levesbe.

Biztosan lesz egy halom masik otlet is.  Jo etvagyat!

Martha
+ - somloi galuska (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv Konyhások!

Eddig csak nyalcsorgato olvasoja voltam a listanak. Epp itt az ideje,
hogy keressel forduljak hozzatok. egyik kedvenc edessegem a somloi galuska mar
nagyon regen szeretnem elkesziteni magamnak, szoval ha valaki tud
valami nagyon fincsi receptet az elkeszitesehez az ossza mar meg
velem is

Tovabbi jo etvagyat!
+ - csirkemellbol - Rezsonek (is) (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Sziasztok,
Tekintettel a gyumolcsszezonra es a csirkemell kiszaradasi hajlamara
en az altalam ilyentajt alkalmazott general modszert tudom javasolni:
megtisztitom es szukseg eseten kicsontozom a csirkemellet,
bedorzsolom soval, es egy keves fahejjal, a bore ala nehany gerezd
fokhagymat dugdosok.
Megtisztitok egy fel kilo oszibarackot, cikkekre vagom, a felet egy jenai
talba teritem, erre jon a csirkemell, majd beboritom a maradek barackkal.
Ot-hat perc alatt megparolom a mikroban 700 W kornyeken (nem teszek
sem zsiradekot, sem vizet a jenaiba), majd az elomelegitett sutoben
kb. 150-160 fokon sutom kb. 1-1,5 oran at fedett allapotban, majd tovabbi
10-15 percig fedetlenul. Hihetetlenul omlos, zamatos ize lesz a husnak.
Ugyanezt eljatszottam korabban sargabarackkal es a mult het vegen
szilvaval is es egyikben sem kellett csalatkoznom. Egyszeru, gyors es
nekem nagyon bejott a modszer.
Bandika
+ - Vas megyei Do:do:le (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

Udv!

Az unokatestverem nagyon szeretne megtudni
a vas megyei DO:DO:LE receptjét.
Ismeri valaki? Tudna valaki segiteni?

Elore is koszi a segitseget.

     Koszonettel:   G. Attila
+ - csirkemell (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

> Szia,
> 
> vagj aprora nehany fokhagymat, piritsd meg olivaolajban, majd susd meg
> rajta a szeletekre vagott csirkemellet.
> Egy tepsit belelj ki szeletelt baconnal, tedd erre a kisutott
> csirkemelleket, majd mehet a tepsibe a rozsaira szedett es megfozott
> karfiol. Tejszint, reszlet sajtot, lisztet es egy kis vizet csomomentesen
> keverj ki, es ontsd a tepsiben levo cuccra. A tetejet szord meg reszelt
> sajttal, es 20 percre told a forro sutobe.
> 
> Koli
+ - csirkemell: nem fogyos kaja (mind) VÁLASZ  Feladó: (cikkei)

de finom !
Vagd fel a csirkemellet hogy legyen benne egy zseb, tegyel bele nektarint vagy 
nem tul puha oszibarackot, tuzd ossze panirozd be a szokott modon es rantsd ki.
Krumplipure, en sok vajjal szoktam habosra kikeverni, es egy zold salata - lehe
toleg mindenfele csiraval - valo hozza.

Egyebkent Pesten ettuk az Oktogonon a Kekes etteremben, ott oszibarackkal csina
ljak, de en nektarinnel csinaltam es azzal nekunk jobban izlett.

konyhas udvozlettel
Agnes

AGYKONTROLL ALLAT AUTO AZSIA BUDAPEST CODER DOSZ FELVIDEK FILM FILOZOFIA FORUM GURU HANG HIPHOP HIRDETES HIRMONDO HIXDVD HUDOM HUNGARY JATEK KEP KONYHA KONYV KORNYESZ KUKKER KULTURA LINUX MAGELLAN MAHAL MOBIL MOKA MOZAIK NARANCS NARANCS1 NY NYELV OTTHON OTTHONKA PARA RANDI REJTVENY SCM SPORT SZABAD SZALON TANC TIPP TUDOMANY UK UTAZAS UTLEVEL VITA WEBMESTER WINDOWS