>Feladó: privatemil_uh.liameerf
>>hogy valoban nem egeszseges
>Mi alapon állítod? Okvetlenül írd meg!
>Emlékeztetlek - a 3 tojás ajánlása a Magyar Rádióban hangzott el.
>Támaszd alá érvvel! (karoval :-) )
A radioban mar az is elhangzott, hogy egy liter vizzel egy evig mehet egy
auto..
A napi egy alma mint orvosi ajanlat, elhiszem, egeszseges, mert vitamin.
A tojas viszont nagyon kihathat a koleszterinszintre.
Az sem mindegy viszont hogy ki fogyasztja. Egy szamitogep melett ulo
egesznap billentyuzo vezna irodista, vagy egy Arnoldfele sulyemelo.
A szervezet is megunja az egyoldalu etrendet, es valtozatossagot kivan.
Egy nap tojas, masnap turo, majd hus, stb.
Udv. Csaba.
--
This message was scanned for spam and viruses by BitDefender.
Clean message.
www.oradea.ro
|
Orszagos Husipari Kutatointezet
(kicsit tomoritettem, de innentol mind idezet a cikkbol)
A mangalica -zsírsertés lévén - vastag szalonnával és sötét, erősen
márványozott hússal jellemezhető. Az izomközi zsiradék 7,5% mangalica
esetén, míg az ugyancsak zsírosodásra hajlamos német övessertésnél 2,6%,
német lapály hússertésnél 1,1%. A mangalica hátizmában 9,0% izomközi
zsiradékot mértek. A nagyobb zsírtartalom táplálkozás-élettani szempontból
nem tekinthető előnyösnek, de a mangalica húsa kiválóan alkalmas lédús,
ízletes pecsenyehúsok, steak jellegű sültek, valamint szalámifélék és érlelt
sonka készítésére.
Nincs alapjuk azoknak a feltételezéseknek, melyek szerint a mangalica zsírja
kedvezőbb zsírsavösszetételénél fogva könnyebben emészthető és
egészségesebb, mint az intenzív fajtáké.
Az eredmények nem támasztják alá azokat a közléseket, melyek szerint a
mangalica zsírja kevesebb koleszterint tartalmazna az általánosan elterjedt
hízósertés típusokénál.
A mangalica húsa és szalonnája nem egészségesebb a húsfajtákénál.
A teljes cikk:
http://www.ohki.hu/hus_es_egeszseg/gyakorikerdesek.htm#egeszsegesebb
Udv,
Jozsi
|